Az erőszakos betelepítést le kell állítani
A migránsinvázió kontinensre csődítése magát az európai demokráciát rombolja le – ezt a korrupt brüsszeliták is tudják, ám nem áll érdekükben a demokrácia megvédése.
2023. október 4. 14:41

Az erőszakos betelepítés főhadiszállása Strasbourgban – carto.net

Magyarország nem fogja megengedni, hogy migránsgettókat hozzanak létre a területén azért, mert mások az Európai Unióban nem védik meg a határokat - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán Strasbourgban magyar újságíróknak nyilatkozva.

A politikus az Európai Parlament plenáris ülésének az új uniós menekültügyi és migrációs csomag gyors elfogadása szükségességéről tartott vitáját követően kijelentette: Magyarország nemet mond az erőszakos betelepítésekre, nem fogadja el a migránsok kvóták szerinti kötelező elosztását, és azt, hogy mások az unióban mindenáron a multikulturalizmust, az illegális bevándorlást akarják ráerőszakolni másokra.
   
Kiemelte: a migráció jelenleg a legnagyobb krízist jelenti Európában. Az illegális bevándorlás mára az Európai Unió legalapvetőbb értékeit és eredményeit veszélyezteti, és ellehetetleníti az unión belüli szabad mozgást biztosító schengeni határok fenntartását. A bevándorlók miatt a közbiztonság, az emberek mindennapi jóléte kerül veszélybe - figyelmeztetett.
   
Az illegális migráció tarthatatlan helyzetet eredményez, veszélyezteti az emberek biztonságát, az európai kultúrát és az európai életmódot. "Ezért nemet kell mondanunk az illegális bevándorlásra" - tette hozzá Hidvéghi Balázs.
   
Jean-Paul Garraud, a francia Nemzeti Tömörülés (FN) európai parlamenti képviselője magyar újságíróknak nyilatkozva arról beszélt, hogy az uniós migrációs csomag a tagállamok önállóságát veszélyezteti. Elfogadása megfosztaná a tagországokat a jelenleg tapasztalható, inváziónak is beillő, tömeges migráció megállítását célzó intézkedések meghozatalától.
   
A brüsszeli adminisztráció nem jelölt meg pontos számot a migránsok tagállamok közötti áthelyezésének felső határáról, ami korlátlan betelepítéseket eredményezhet - hívta fel a figyelmet. Közölte továbbá: a jövőre esedékes európai parlamenti választások lehetőséget biztosítanak arra, hogy az emberek leszavazzák a migránspárti politikát. A francia EP-képviselő végezetül kijelentette: le kell állítani Magyarország és Lengyelország ellen indított támadásokat, ezek az országok ugyanis - mint kiemelte - az emberek érdekeit képviselik.
   
Jorge Buxade Villalba, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportjának spanyol politikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy az illegális bevándorlás megállítása sürgető, az európai területre érkező, az EU-ban szabad mozgást élvező migránsok miatt ugyanis nő az erőszak és a bizonytalanság a kontinensen.
   
"Nem a migrációt támogató baloldali politikusok viselik a hibás döntések következményeit, ezek a politikusok valójában a milliárdos üzletet jelentő illegális migrációt segítik" - fogalmazott a spanyol politikus, majd hozzátette: meg kell védeni a rendet és az állampolgárok biztonságát.
   
Charlie Weimers, a Svéd Demokraták EP-képviselője nyilatkozatában kiemelte, országának liberális migrációs politikája valódi megoldásokat nem, kizárólag erőszakot eredményezett. Véleménye szerint az elfogadásra váró uniós migrációs és menekültügyi csomag nem képes kezelni a tömeges migrációs beáramlást, hanem még nagyobb nyomás alá fogja helyezni a tagállamokat.
   
Kijelentette: le kell állítani a civil szervezetek migránsokat Európába szállító hajóit. "Ki kell mondani: ezek nem életmentő akciók, ez embercsempészet" - fogalmazott a svéd EP-képviselő, majd hozzátette: ha ennek felismerése elmarad, Európa még több utcai agresszióval néz majd szembe.
   

Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) EP-képviselője a vitához benyújtott, majd az MTI-hez is eljuttatott írásbeli felszólalásában kijelentette: a 2015-ös migrációs válság kezdete óta az unió nem tudott érdemi megoldást felmutatni az Európára nehezedő nyomás enyhítésére. Valós megoldásokat eddig csak a migráció frontvonalában fekvő tagállamok, köztük Magyarország tudtak adni - mondta.
   
"A szigorú határvédelem, és az illegális migrációval szembeni következetes féllépés az egyetlen járható út" - fogalmazott a kereszténydemokrata EP-képviselő, majd hozzátette: a migrációs frontvonal országai ezért joggal várják, hogy uniós források álljanak rendelkezésre a schengeni határt védő létesítmények felépítésére, fenntartására.
   
"Saját határaink védelmére igent, az illegális migrációra világos nemet kell mondanunk" - fogalmazott.
   
Kiemelte: az unió fejlesztési forrásait arra kell fordítani, hogy azok a helyben maradást, a migráció kiváltó okainak felszámolását segítsék elő Afrikában. Ennek eszköze pedig a biztonság elősegítése, az oktatás és a munkahelyteremtés helyi támogatása. Minden embernek joga van ahhoz, hogy szülőföldjén jusson megélhetéshez, míg az illegális bevándorlás nem alapjog, hanem törvénysértés - tette hozzá írásbeli felszólalásában Hölvényi György.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    Következett a hirtelen halál, ebben Bálizs fejjel védett, majd Erdély Csanád lövése csattant a kapuvason, végül pedig ismét Bálizs pillanatai következtek. A záró támadásnál Hári szolgálta ki Varga Balázst, aki közelről nem hibázott.
  • Csempészhálózat felszámolását sürgeti a főtanácsadó
    Az embercsempészet nem magányos tevékenység, vannak felderítők, pihentetők, okmányhamisítók, járműbeszerzők és futárok is, de akik az egésznek a hasznát lefölözik, azok soha nem mennek a határ közelébe. Az ENSZ egyik jelentése szerint Európában az embercsempészek és a migránsok nagy része afgán.
  • 125 éves a Ferencvárosi Torna Club
    "Dr. Springer Ferenc 1899. május 3-án alapította meg az FTC-t. Az első elnök volt, aki a legnehezebb, egyben legszebb feladatot vállalta, az újonnan megalapított egyesületet arra a pályára állítani, amely fennmaradását biztosítja.
MTI Hírfelhasználó