Ellenzéki segítség Orbán Viktornak
2024. február 26. 09:38

Nagy Attila Tibor politológus: 

Kár volt a vasárnapi tüntetést megtartani. Meglehetősen kevesen mentek el a DK–MSZP–Momentum–Párbeszéd – Zöldek által meghirdetett demonstrációra. A tüntetésnek nem sikerült egységes, jól megfogható üzenetet közvetítenie, ellenben fenntartotta, sőt, talán még fokozta is az ellenzéki pártok közötti ellentéteket és bizalmatlanságot azzal, hogy Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök a nagyobbacska ellenzéki pártok kritizálását tartalmazó beszédével elvitte a show-t. Az LMP viszont jól járt, hogy nem adta a nevét a kudarcba fulladt demonstrációhoz. És bizony JÓL JÁRT AZ ORBÁN VIKTOR VEZETTE NER IS, MERT A HATALMAS INFLUENSZERTÜNTETÉS UTÁN A PÁRTPOLITIKAI ELLENFELEIK LEBŐGTEK a vasárnapi délután, és ezért a kormányoldalnak semmit sem kellett tennie, csak kárörvendően figyelnie.

Index, 2024. február 26.
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Európai Unió külpolitikája szimpla másolás
  Minden nap ártatlan emberek ezreit veszítjük el, pedig az emberi élet a legdrágább, ezért meg kell ezt állítanunk - hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzáfűzve: a megoldást nem a csatamezőn, hanem a tárgyalóasztalnál lehet megtalálni.
 • Kékszalag
  Fölemelő magyar hagyomány a Kékszalag Vitrlásverseny: a természet szépségét, a sportos nemességet ötvözi a magyar tengeren.
 • Megjósolhatatlan a mogyoródi verseny eredménye
  Verstappennek az utóbbi hónapokban már az időmérőkön is akadtak gondjai, ugyanis hiába szerezte meg a pole pozíciót az idény első hét nagydíján, azóta ötből csak egy alkalommal rajtolhatott az első helyről. Ennek azért is lehet jelentősége, mert a Hungaroringen meglehetősen nehéz előzni, a versenyzők pedig minden évben hangsúlyozzák, mennyire fontos a jó rajthely.
MTI Hírfelhasználó