Keresztényellenesség a XII. kerületben
A kereszténység a legüldözötteb vallás a világon. A Krisztus követői elleni eltörlő indulat már a Hegyvidéken is hullámot vetett.
2024. április 23. 11:27

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a keresztényellenes ideológia már a főváros XII. kerületében is megjelent, a Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltje ugyanis programjának középpontjába az egyházi szervezetek támogatásának eltörlését állította.

Nacsa Lőrinc, a kisebbik kormánypárt parlamenti frakcióvezető-helyettese keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: a Hegyvidéken is meghatározó az egyházak közösségépítő, oktatási, nevelési, szociális és hitéleti tevékenysége, éppen ezért a Hegyvidéki Önkormányzat évente 50 millió forinttal segíti a vallásos emberek munkáját.
   
Rámutatott: az egykori MSZP-s Vincze Géza a Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltjeként indul Hegyvidéken; "szocialista, kommunista programjának" középpontjába az egyházi szerveztek támogatásának visszaszorítását, eltörlését állította.
   
A KDNP-s politikus szerint Vincze Géza közösségektől, iskoláktól, rengeteg embertől venné el ezt a támogatást.
   
A baloldalon csak egyet tudnak: szétzúzni és megszüntetni a megtartó erővel bíró vallási közösségeket - fogalmazott, hozzátéve: a KDNP - összefogva a Fidesszel - ezt nem fogja hagyni.
   
"Megvédjük közösségeinket, zsidó-keresztény kultúránkat! Megvédjük magyarságunkat" - jelentette ki Nacsa Lőrinc.

MTI
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó