Deák Dániel: Magyar Péter a Soros-hálózat meghosszabbított keze
Deák Dániel politikai elemző szerint a belgák a háborúpárti erők részeként el szeretnék elhallgattatni a békepárti Magyarországot, s ennek az erőfeszítésnek lett a része Magyar Péter és az általa vezetett Tisza Párt is.
2024. június 3. 16:48

Magyar Péter a háborúpárti Soros-hálózat meghosszabbított keze Magyarországon” – nyilatkozta a Mandinernek Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, hozzátéve, Magyar Péter a háborúpárti erők részeként a nyugati nyomásgyakorlásból veszi ki a részét, ami el akarja hallgattatni a békepárti erőket.

Korábban a lap megírta: Magyar Péter betiltaná a Fidesz háborúellenes kampányát, s ezért petíciót indít, amelyben Orbán Viktortól és Deutsch Tamástól követelik „az adófizetői pénzen folytatott félelemkeltő kampány” leállítását. Emellett pártjával a Médiahatósághoz fordulnak, valamint hivatalos megkeresést küldenek az összes közösségi médiaplatformnak. A Tisza Párt alelnöke azt is közölte, hogy hétfőn rémhírterjesztés miatt is feljelenti Orbán Viktort.

Mint ismert, a Tisza Párt európai parlamenti listájának második helyén szerepel az a Dávid Dóra, aki a Facebookot üzemeltető Meta jogtanácsosa. A Facebook egy időre le is törölte Orbán Viktor beszédét a közmédia Facebook-oldaláról, majd végül visszaállították azt.

A háborúellenes magyar kormánytól elvennék a vétójogot belgák

A lapunk egyébiránt megírta: a Politico értesülése alapján a belga külügyminiszter úgy véli, itt az ideje, hogy az EU merészen cselekedjen, és a hetes cikk szerinti eljárás alkalmazásával felfüggessze Magyarország szavazati jogát az uniós döntéshozatalban. Lapunk ezzel kapcsolatban is kérdezte Deák Dánielt, aki kifejtette: „látjuk, hogy sok háborúpárti politikai erő van Nyugat-Európában; ezt a brüsszeli viták során is megtapasztaltuk az elmúlt időszakban. Rengeteg a háborúpárti kormány és háborúpárti politikus.

Magyarországot emiatt folyamatosan fenyegetik és zsarolják, ráadásul David Pressman amerikai nagykövetként a diplomácia alapvető játékszabályait áthágva szokta támadni hazánkat, s ugyanazt csinálja, mint a brüsszeli vezetők.” Deák hangsúlyozta: „ennek a része a legújabb, belga fenyegetés is. Azt akarják elérni, hogy hazánk ne tudja érvényesíteni az érdekeit, ne tudja képviselni a békepárti álláspontot. Meg akarják akadályozni, hogy a magyar álláspont népszerű legyen Európában, azaz azt, mások is hasonlóan gondolkodjanak és cselekedjenek, mint Magyarország.”

mandiner.hu
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • A KDNP támogatja a nők közéleti szereplését
    Simicskó István hangsúlyozta: az, hogy a 80 éves KDNP meg tudott újulni a rendszerváltás után, és fontos szereplője a mai politikának, a nőknek is köszönhető, akiknek érzelmi intelligenciája fejlettebb, mint férfi társaiké, így egyre fontosabb szerepet játszanak a politikában.
  • A „győzelmi terv" vereségbe taszít
    Valójában az EU úgy viselkedik, mint egy hadviselő fél - emelte ki, hozzátéve: Magyarország az elején világossá tette, hogy ez rossz stratégia, ezt a háborút nem lehet megnyerni, tárgyalások kellenek.
  • Hazahozta a tudását
    . „…a világ fergetegeiben kellene tapasztalást s élettudományt gyűjteni s hasznos ismeretekkel édes hazánkba visszatérni.” Ezt Széchenyi István írta.
MTI Hírfelhasználó