Magyar rendőrök is segítik a horvát rendőröket
"Önálló intézkedési jogosultságuk nincs, járőrtársi feladatkörben dolgoznak párban a horvát rendőrökkel. A szolgálatteljesítési idő alatt a magyar rendőrök elsősorban tájékoztatási, prevenciós és általános járőrszolgálati feladatokat hajtanak végre, valamint folyamatos telefonos elérhetőséget biztosítanak a hozzájuk forduló magyar állampolgároknak" - írta az államtitkár.
2024. július 2. 18:39

Fiume – utazas-nyaralas.info

Magyar rendőri kontingens utazott Horvátországba annak érdekében, hogy a magyar turisták által leglátogatottabb helyszíneken is vigyázzanak a magyar emberek biztonságára - tájékoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t kedden.

Rétvári Bence a közleményében azt írta: "számunkra mindenhol fontos a magyar emberek biztonsága, ezért a nyári szezonban nemcsak az ország határain belül, hanem azon kívül is megerősítjük a rendőri jelenlétet a turisták által leginkább látogatott területeken".
   
Hozzátette: sok magyar család számára kiemelt célpont Horvátország, ezért magyar rendőrök is segítik a horvát rendőrök munkáját a nyáron, amivel a magyar turisták biztonságát szolgálják.
   
Az államtitkár tájékoztatása szerint a külszolgálati feladatokat a magyar rendőrök a horvát rendőrök szolgálati idejéhez igazítottan látják el, gyalogosan és autóval is járőröznek.
   
"Önálló intézkedési jogosultságuk nincs, járőrtársi feladatkörben dolgoznak párban a horvát rendőrökkel. A szolgálatteljesítési idő alatt a magyar rendőrök elsősorban tájékoztatási, prevenciós és általános járőrszolgálati feladatokat hajtanak végre, valamint folyamatos telefonos elérhetőséget biztosítanak a hozzájuk forduló magyar állampolgároknak" - írta az államtitkár.

Fiume | A Pallas nagy lexikona | Reference Library

Fiume ősi magyar címere: Lankadatlanul – arcanum
   

Megjegyezte: a magyar rendőrök részt vesznek a turistáknak szervezett koncertek, illetve egyéb események biztosításában.
   
Rétvári Bence tájékoztatása szerint a magyar rendőrök az angol mellett horvátul is beszélnek, így a kommunikációt jelentősen megkönnyítik, ha magyar turisták fordulnak hozzájuk. A rendőrök július 1-je és augusztus 30-a között az Isztriai Rendőr-főkapitányságon, Pulában és a Zadar Megyei Rendőr-főkapitányságon, Zadarban látják el feladataikat.
   
"A rendőrök nyáron azért dolgoznak, hogy a magyar családok biztonságban tudjanak pihenni, nyaralni" - írta az államtitkár.

MTI
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • 1117 éve: pozsonyi csata
    A Nyugat ki akarta iktatni a magyarságot: ez először 1117 éve történt meg. A pozsonyi csatában néhány nap alatt megvertük az ellenséget, majd annak maradványait Melkig üldöztük. Évfordulóját üljük a diadalnak.
  • Bóka János: A politikai felelősség adja az értelmét a magyar elnökségnek
    A politikai felelősség adja az értelmét a magyar uniós elnökségnek, hiszen ebben az időszakban lehet meghatározni az Európai Unió (EU) következő öt évének prioritásait – jelentette ki az európai uniós ügyekért felelős miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
  • „Dolgozunk a patrióták európai csoportján"
    "Dolgozunk rajta" - válaszolta Matteo Salvini arra a kérdésre, hogy fennáll-e a lehetősége, hogy a Liga európai parlamenti képviselői csatlakoznak az Orbán Viktor által kezdeményezett Patrióták Európáért csoporthoz.
MTI Hírfelhasználó