Kl-selejtező - Ararat-Puskás Akadémia FC 0-1
Nemzetközi kupában harmatgyengén szerepel a Felcsút együttese. Most nyögvenyelős játékkal ugyan, de győzött. Csak remélni tudjuk, hogy hazai pályán ezt az előnyt megőrzi, és Firenzébe utazhat a következő fordulóban.
Utoljára frissítve: 2024. augusztus 8. 18:58
2024. augusztus 8. 16:39

Mikael Soisalo góljávala Felcsút szerzett előnyt az Európa-konferencialiga harmadik körében. – puskasakademia

A Puskás Akadémia egygólos győzelmet aratott az örmény Ararat vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező harmadik fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A jereváni sikerrel a felcsútiak továbbra is százszázalékosak a szezonban. Az előző körből játék nélkül jutottak tovább, mert a kisorsolt ukrán ellenfelük, a Dnyipro-1 csődöt jelentett.
   
A visszavágót egy hét múlva a Pancho Arénában rendezik. A párharc továbbjutójára az előző két kiírás olasz döntőse, a Fiorentina vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

    Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Ararat (örmény)-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
--------------------------------------------
Jereván, v.: Kristoffer Hagenes (norvég)

    gólszerző: Soisalo (89.)

    sárga lap: Grigorjan (17.), Yenne (28.), Duarte (76.), illetve Szolnoki (15.), Ormonde-Ottewill (81.), Nagy (88.)

    Ararat:
    -------
Kucser - Hovhanniszjan, Queiros, Junior Julio, Grigorjan - Alwyn (Ambarcumjan, 56.), Nondi (Muradyan, 86.), Harutjunjan (Rodriguez, 72.) - Szerobjan (Duarte, 72.), Ocansey (Gbomadu, 86.), Yenne

Puskás Akadémia:
    ----------------
Pécsi - Maceiras, Szolnoki (Favorov, 63.), Stronati, Plsek, Golla - Ormonde-Ottewill, Nissilä (Levi, 78.), Nagy - Soisalo, Colley (Puljic, 87.)

Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra, mivel egyik fél sem vállalt kockázatot. Szűk húsz percet kellett várni az első helyzetekre, Pécsi kétszer védett is, a túloldalon viszont Colley ígéretes helyzetben fejjel nem találta el a kaput. Ezt a rövid periódust leszámítva a kapuk nem forogtak veszélyben a szünetig, Pécsinek kellett még egy lövést hárítania ahhoz, hogy gól nélküli döntetlennel vonuljanak pihenőre a csapatok.
 
Térfélcserét követően is folytatódott az eseménytelen mezőnyjáték, mindössze az örményeknek volt egy kaput eltaláló távoli lövése, melyet Pécsi ütött oldalra. A felcsútiak a 62. percben próbálkoztak először a második játékrészben, Plsek ziccerét bravúrral védte a hazaiak kapusa. Az utolsó félórára valamelyest megélénkült a mérkőzés, elsősorban az Araratnak köszönhetően, amely magához ragadta a kezdeményezést, viszont a felcsúti védelem mindvégig állta a sarat. A hajrában ráadásul a szórványos magyar ellentámadások egyikének végén Soisalo találatával a győzelmet is megszerezte a magyar bajnokság bronzérmese.

MTI

Taccsot dobni sem tud a Felcsút. A 92. percben egy gyerekesen elvégzett partdobás miatt az örmények kapták meg a bírótól a labdát. Pécsi Ármin bravúros védése kellett, hogy ebből az infantilis hibából ne legyen gól. 

A 89. percben egy kontrából gólt szereztünk. A csereként beállt Levi elfutott, és gólpasszt adott Soisalónak: 0:1

81. perc: megkaptuk a második sárgát, az Ararat már hármat kapott. 

Az Ararat jobb játékot mutat, mint a Felcsút. Szerencsénk, hogy még nem kaptunk gólt.

A 66. percben gyerkes labdaeladás miatt az örmények támadhattak, Tanton ballábas lövése centiméterekkel Pécsi kapuja mellett süvített el. Nem tudnak a játékra koncentrálni a felcsúti játékosok, ez megbosszulhatja magát.

A második félidő első perceiben az Araratnak volt pár formás akciója,a Felcsútnak csak fantáziátlan erőlködésre futotta.

A jereváni mérkőzés nem tudott nagy közönséget csábítani a jereváni stadionba. Az első félidőben egyik csapat sem ért el gólt, a Felcsútnak kaput eltaláló lövése sem volt. 

 

Az örmény Ararat 2019-ben és 2020-ban is egyetlen párharc megnyerésére volt a főtáblára kerüléstől az Európa-ligában. Ráadásul idén is jól kezdte nemzetközi szereplését, ugyanis a moldovai, kisjenői Zimbru együttesét könnyedén búcsúztatta kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel, emellett a bajnokságban is 2-0-s diadallal rajtolt az örmény kupagyőztes.

A párharc győztesére az előző két kiírás olasz döntőse, a Fiorentina vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

A - közép-európai idő szerint - 17 órakor kezdődő csütörtöki mérkőzést a Duna élőben közvetíti. A visszavágót egy héttel később rendezik Felcsúton.

Egy korábbi, állami hírügynökségi híradás szerint 17 órakor, és később szerint 18 órakor kezdődik a mai, jereváni összecsapás:

M4 Sport+

18.00: Labdarúgás, Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés, Ararat-Armenia - Puskás Akadémia, 2. félidő

A Dunaworld jelzi a közvetítést:

  • UEFA Európa Konferencia Liga 

    3. selejtezőkör: Ararat-Armenia - Puskás Akadémia FC mérkőzés

MTI; Gondola
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Európai Mesterséges Intelligencia Testület
    Az MI Rendelet végrehajtásának felkészülési folyamatában jelentős szerepet játszik az EU tagállamainak képviselőiből álló Európai Mesterséges Intelligencia Testület, amely hidat képez Brüsszel és a tagállamok között, ezáltal segítve a rendelet végrehajtását, az ahhoz kapcsolódó ajánlások kidolgozását és a hatósági gyakorlatok egységesítését.
  • Kalasnyikovval akarhatták lelőni Donald Trumpot
    Ukrán párti fegyveres férfi próbálhatott meg merényletet elkövetni Donald Trump ellen. Ez azután derült ki, hogy a férfit elfogták. Az 58 éves férfi korábban gyakran posztolt a közösségi médiában az ukrajnai háborúról, és volt egy weboldala, ahol pénzt akart gyűjteni Kijevnek. Donald Trump éppen a golfpályáján pihent, amikor a biztonsági emberek észrevettek egy egyént Kalasnyikovval a kezében – hangzott el az M1 Híradóban.
  • Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs
    Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI Hírfelhasználó