Orbán Viktor: Ki kell tartani, másfél-két nap múlva az ország fellélegezhet
Ki kell tartani, másfél-két nap múlva az ország fellélegezhet, megkönnyebbülhet, mert túl leszünk a 2024-es nagy dunai árvízen is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn sajtótájékoztatón.
2024. szeptember 23. 09:38

A kormányfő tájékoztatása szerint a vízügyi főigazgató által jelzett folyamatok zajlanak mindenütt a Duna teljes szakaszán. Orbán Viktor kitért arra, hogy van egy fáradtolaj-elfolyás Dunaújvárosnál, a Szalki-szigetnél, ezt sikerült lokalizálni és holnap el is távolítják.

Van egy illegálishulladéklerakó-probléma Csepelnél, ez bekerített terület, nem kerül szemét a Dunába. Amint az árvíz levonul, fel kell számolni – jelezte a miniszterelnök. A kormányfő kérdésre válaszolva úgy értékelt, hogy az árvízre különösen igaz az az egyszerű népi bölcsesség, hogy az eredmény minősít. Sikerült a vizet benn tartani a mederben, egyetlen olyan szakasz volt, ahol ez nem volt lehetséges, ki kellett engedni, de ott sem áttört a víz, hanem mi engedtük ki a Lajtánál – közölte.

MTI
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
  • Vitnyéden semmilyen menekülttábor nem lesz
    Ha Brüsszelnek migránsok kellenek, Magyarország biztosítja nekik szabad akaratukból az önkéntes kiutazás lehetőségét Brüsszelbe - fogalmazott Gulyás Gergely.
  • Magyarország minden magyar hazája
    A konferencián felolvasták Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a rendezvény fővédnökének köszöntőjét, amelyben azt írta, a kormány nemzetpolitikájának célja, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában is mindenki, aki meg akar maradni magyarnak, megmaradhasson magyarnak, ehhez pedig elengedhetetlen a magyar nyelvű oktatás biztosítása.
  • Jellempróba
MTI Hírfelhasználó