Mögöttes politikai nyomásgyakorló tevékenység...
A vizsgált szervezet egy több mint harminc éve működő globális lobbihálózat részeként, a hálózat mögött meghúzódó nagyhatalmi érdekek mentén fejti ki politikai nyomásgyakorló tevékenységét – leplezi le a befolyászerzőket a Szuverenitásvédelmi Hivatal.
2024. október 15. 12:10

fb

Magyarországra káros, az országot és a magyar állami intézményeket stigmatizáló, dezinformáción alapuló befolyásoló tevékenységet végez a Transparency International Magyarország (TIM) Alapítvány – állapította meg a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálata.

Szuverenitásvédelmi Hivatal | Budapest

fb

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a hivatal felidézte, hogy 2024. június 18-án indított egyedi – átfogó jellegű – vizsgálatot a TIM tevékenységével összefüggésben. A vizsgálat lezárásaként megállapították: a Transparency International Magyarország Alapítvány finanszírozásának, tevékenységének és kapcsolati hálójának áttekintése alátámasztja, hogy a vizsgált szervezet egy több mint harminc éve működő globális lobbihálózat részeként, a hálózat mögött meghúzódó nagyhatalmi érdekek mentén fejti ki politikai nyomásgyakorló tevékenységét. A Transparency International nevű hálózatot az Amerikai Egyesült Államok érdekeit képviselő Világbank hozta létre, hogy érvényesítse stratégiai célkitűzéseit.

A TIM külföldi állami finanszírozás bevonásával végzi tevékenységét. A szervezetet működtető nemzetközi hálózat fő finanszírozói a Világbank legnagyobb szavazati erővel rendelkező államai, valamint az Európai Bizottság, de ott van a jelentős támogatók között a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok is. A szervezetet több mint 80 százalékban külföldi forrásokból működtetik – írták.

Hozzátették: a TIM mögött meghúzódó nemzetközi hálózat által tematizált „átláthatóság”, „korrupcióellenesség” fogalmai nem a közélet tisztaságát, a piaci résztvevők közötti kiegyenlített versenyt szolgálják, hanem az amerikai gazdasági és politikai érdekek érvényesítésének fegyverei.

„A TIM ezen témák kisajátításával fejti ki Magyarországra káros, Magyarországot és a magyar állami intézményeket stigmatizáló, dezinformáción alapuló befolyásoló tevékenységét” – fogalmazott a hivatal.

A magyarországi Transparency Internationalt (TI) jelentős részben Soros György intézményei és az Európai Bizottság fizeti, a szervezet hazánkat lejárató korrupciós megállapításait pedig felhasználják a Magyarországot elítélő brüsszeli jelentésekben — ez a működésmód rajzolódik ki a magát „függetlennek” tartó alapítványról a Szuverenitásvédelmi Hivatal készülő beszámolójában.

A hivatal közölte: a hálózat és az annak szabályai, céljai mentén működő szervezet fő fegyvere a berlini központban készülő korrupcióérzékelési index, amelyet a TIM-et finanszírozó és/vagy vele együttműködő szervezetek, illetve maga a TIM is képes érdekei szerint manipulálni. Hozzátették, a korrupcióérzékelési index és annak felhasználása a dezinformáció minden formai kellékével rendelkezik, dezinformációnak tekinthető, mivel alkalmas arra, hogy valótlan állításokat igaznak tüntessen fel. Úgy fogalmaztak: a TIM által évente közreadott korrupcióérzékelési index módszertana manipulatív, a módszertan a korrupcióérzékelési indexet alkalmassá teszi arra, hogy azzal országok nemzetközi megítélését befolyásolják.

„A TIM ennek a tudományosnak álcázott felmérésnek a kommunikációjával próbálja Magyarországot és a magyar államigazgatási szerveket rossz színben feltüntetni. A szervezet az Európai Bizottságnak készített, dezinformációt tartalmazó árnyékjelentéseivel valódi politikai, gazdasági és társadalmi károkat okoz Magyarországnak” – írták.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal kitért arra: az „árnyékjelentések” elkészítésének módszertana a magyar társadalom számára rejtve marad, miközben az erre épülő dezinformációs kampány Magyarország politikai és gazdasági érdekérvényesítő képességének korlátozására tesz kísérletet a nemzetközi térben. A TIM jogállamisági jelentésekhez mellékelt „árnyékjelentései” továbbá szerintük alkalmasak arra, hogy a belföldi demokratikus versenyt is befolyásolják.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a vizsgálatban a szervezet megtagadta az együttműködést, és ezt már a vizsgálat megindításáról szóló megkeresésre adott első válaszában egyértelművé tette. „Az ennek ellenére feltárt információk elemzése és összefüggések kiértékelése alapján a hivatal megállapította, hogy a szervezet működése nem átlátható” – áll a közleményben.

hirado.hu
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Korrupt EU-figurák akarnak kormányt váltani
    „...nem visszariadva antidemokratikus eszközöktől sem, meg kívánják buktatni a hivatalban lévő, a magyar polgárok érdekeit képviselő kormányt, mert ez a magyar vezetés ellenáll Brüsszel nemzeti szuverenitást csorbító elképzeléseinek."
  • Thomas Tuchel az új angol szövetségi kapitány
    Tuchel ismét szigetországban dolgozhat, ahol a Chelsea-vel már sikeres volt. Hiszen megnyerte a Bajnokok Ligáját a londoni együttessel 2021-ben. A hírről elsőként a Sky Sports és a The Times számolt be. Információik szerint. Thomas Tuchel már aláírta a szerződését, így ő lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
  • Eltemették Jelenits István piarista szerzetest
    Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek, aki maga is Jelenits István tanítványa volt a budapesti Piarista Gimnáziumban, a gyászmisén arról beszélt, személyesen is sokat köszönhet egykori hittantanárának. A bíboros úgy fogalmazott: „lebilincselő volt friss, korszerű és az egyház üzenetéhez hűséges, konstruktív stílusa, amellyel hitünk igazságait és egyházunk történetét bemutatta”.
MTI Hírfelhasználó