Embercsempészeket fogtak el Szabadkán
2023. március 29. 23:03

Egy embercsempész szervezet négy tagját tartóztatták le Szabadka területén egy nemzetközi együttműködésnek köszönhetően. Az akcióban a szerb rendőrség, a határrendőrség és a szervezett bűnözés elleni szolgálat tagjai mellett részt vettek magyar és cseh rendőrök is. Az elfogott személyeket embercsempészettel és tiltott határátlépéssel gyanúsítják.

Embercsempészeket fogtak el Szabadkán nemzetközi akció keretében  - A cikkhez tartozó kép

Képek: MUP

Letartóztatták A. V. (1985), A. P. (1992), H. E. (2002) és H. B. (1993) gyanúsítottakat, a bűnbanda további hat tagja ellen pedig bűnvádi feljelentést tesznek. Ők jelenleg nem tartózkodnak Szerbiában, s egy török, három cseh, egy bolgár és egy szerb állampolgárról van szó.

Embercsempészeket fogtak el Szabadkán nemzetközi akció keretében  - A cikkhez tartozó kép

A gyanú szerint 2022. májusa és idén január közepe között a négy elkövető és társaik fejenként 1000 euróért csempészte át a migránsokat Magyarország területére, majd megszervezték utaztatásukat az EU más tagállamai felé. A feltételezések szerint több tíz emberről lehetett szó.

N. E. 

vajma.info
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • A „győzelmi terv" vereségbe taszít
    Valójában az EU úgy viselkedik, mint egy hadviselő fél - emelte ki, hozzátéve: Magyarország az elején világossá tette, hogy ez rossz stratégia, ezt a háborút nem lehet megnyerni, tárgyalások kellenek.
  • Hazahozta a tudását
    . „…a világ fergetegeiben kellene tapasztalást s élettudományt gyűjteni s hasznos ismeretekkel édes hazánkba visszatérni.” Ezt Széchenyi István írta.
  • Meghalt Potápi Árpád János
    Váratlanul, 57 éves korában elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
MTI Hírfelhasználó