Blinken: egyenlő méltóságot és biztonságot, önálló államot a palesztinoknak
2023. november 5. 12:53

Blinken és Abbas megvitatta a nyugalom helyreállítására irányuló erőfeszítéseket Ciszjordániában – az Egyesült Államok külügyminisztériuma
Antony Blinken amerikai diplomata kezet fog Mahmúd Abbász palesztin elnökkel

Ramallah | Palestine, Map, History, & Population | Britannica
 

Ramallah – Isten Hegye –, a Palesztin Hatóság nem hivatalos fővárosa – britannica

Ramallhban, Ciszjordániában Antony Blinken amerikai külügyminiszter tárgyalt Mahmúd Abbásszal, a Palesztin Hatóság elnökével.

Az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője szerint Blinken "megerősítette az Egyesült Államok elkötelezettségét az életmentő humanitárius segítségnyújtás és az alapvető szolgáltatások újraindítása iránt" Gázában.

Azt is világossá tette, hogy a palesztinokat "nem szabad erőszakkal kitelepíteni" - mondta Matthew Miller.

Blinken és Abbász megvitatta a "nyugalom és stabilitás helyreállítására" irányuló erőfeszítéseket Ciszjordániában, beleértve a "palesztinok elleni szélsőséges erőszak megállításának és a tettesek felelősségre vonásának szükségességét" - tette hozzá.

Miller szerint Blinken megismételte, hogy az Egyesült Államok továbbra is "elkötelezett a palesztinok és izraeliek számára egyaránt egyenlő méltóság és biztonság előmozdítása mellett".

Blinken egyúttal kifejezte az Egyesült Államok elkötelezettségét amellett, hogy „a palesztinok palesztin állam létrehozására irányuló legitim törekvéseinek megvalósulásán” dolgozzon.

bbc
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A kiszámítható együttműködés
    "Törekedni kell arra, hogy az értelmetlen pusztítás mielőbb álljon le, hogy ne haljon meg még több ember. Így is elég volt a sok-sok áldozatból, amit az ukrán és az orosz nép hozott ennek a háborúnak az oltárán" - mondta Simicskó István.
  • Fico még nincs túl az életveszélyen
    "Egyelőre sajnos nem lehet kijelenteni, hogy győzelemre állnánk, vagy hogy a kilátások pozitívak lennének, mert a négy lövedék együtt olyan súlyos sérülést okozott, hogy a kormányfő szervezete csak nagyon nehezen tud megbirkózni velük" - fogalmazott Robert Kalinák.
  • Százéves a magyar jegybank: emlékérmék a jubileumra
    „A mai napon kibocsátásra kerülő érmék a jegybank hivatását, felelősségteljes szerepét közvetítik, üzenetként hordozzák a teljes magyarság felé az érmén megjelenő feliratot: a Magyar Nemzeti Bank 100 éve a független, stabil pénzügyi rendszer őre” – emelte ki Kandrács Csaba, a jegybank alelnöke.
MTI Hírfelhasználó