A kormány köszönetét fejezi ki a magyar vállalkozásoknak
2023. december 1. 09:46

A kormány a Magyar Vállalkozók Napján köszönetét és elismerését fejezi ki a magyar vállalkozások teljesítménye előtt, hiszen a vállalkozások adják a magyar gazdaság gerincét és tartópillérét - fogalmazott pénteki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Ők biztosítják több millió család egzisztenciáját, nem csak békeidőben, hanem a háború és a szankciók sújtotta nehéz időkben is megbízható partnerként segítették Magyarországot.
   
Az elmúlt évtizedben látott példa nélküli fejlődés - az 1 millió új munkahely létrehozása, a regisztrált álláskeresők számának történelmi mélypontra szorítása, az uniós fejlettséghez való dinamikus felzárkózás - egyáltalán nem valósulhatott volna meg nélkülük.
   
A kormány köszönetét fejezi ki a vállalkozások számára amiatt is, hogy az elmúlt években soha nem látott mértékben emelkedtek a bérek: egy minimálbért vagy bérminimumot kereső dolgozó a Gyurcsány-korszakhoz képest már több mint 3,5-szer akkora fizetést vihet haza, miközben a keresetek is a háromszorosára emelkedtek.
   
Az Országgyűlés a vállalkozók és vállalkozások ezen közösségépítő és nemzetgazdaságot erősítő tevékenységének elismeréseként nyilvánította minden év december első péntekét a Magyar Vállalkozók Napjává. A kormány továbbra is azt kívánja a közel 1 millió magyar vállalkozás számára, hogy őrizzék meg innovatív szemléletüket, versenyképességüket.
 

MTI
Címkék:
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A szolnoki csata 175. évfordulója
  Az 1849-es csatára emlékezve 28. alkalommal rendezi meg az eseményt Szolnok önkormányzatának megbízásából a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - tájékoztattak.
 • A Trianon utáni ötödik nemzedék
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
 • Hazánk a fő kontinensen: Eurázsiában
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
MTI Hírfelhasználó