Gyámügyi ügyintézőt halállal fenyegetett
2024. április 30. 12:37

Nem jogerősen 1 év 10 hónap - végrehajtásában 4 év próbaidőre - felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte tárgyalás mellőzésével a Szerencsi Járásbíróság azt a férfit, aki azzal fenyegetett meg egy gyámügyi ügyintézőt, hogy megöli - közölte a Miskolci Törvényszék kedden az MTI-vel.

Azt írták, a vádlott fenyegetően lépett fel a gyámügyi dolgozókkal szemben, mert gyermekeit nevelőszülőknél helyezték el. A négy kiskorú azért került a gyámhatóság védelme alá, mert a gyerekek sem óvodába, sem iskolába nem jártak, és lakhatási körülményeik sem voltak megfelelők.
   
A férfi 2023 júniusában bement egy borsodi kistelepülés Családsegítő Szolgálatához és az ott dolgozó emberrel közölte, ha rövid időn belül nem történik másik intézkedés gyermekei ügyében, megkeresi az eljáró ügyintézőt, és rágyújtja a házát.
   
Egy hónappal később telefonon felhívta a másik településen szolgálatot teljesítő gyámügyi ügyintézőt azzal, hogy mindenkit meg fog ölni, személyesen bemegy hozzá, és az asztalt rá fogja borítani. A fenyegetést követően meg is jelent az irodában, ahol a közfeladatot ellátó személlyel ingerülten üvöltözött. A vádlott magatartásának rendőri intézkedés vetett véget.
   
A bíróság a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek.

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Rossi körbetekerné a Balatont, ha...
    Rossi arról beszélt, hogy a magyarok többsége imádja a futballt, a válogatottat pedig különösen. Kiemelte, a szurkolók olyan hangulatot teremtenek, mint sehol másutt. Szerinte ez a pozitív értelemben vett nacionalizmusnak köszönhető, mert a drukkerek jobban szeretik az országukat, mint bármi mást.
  • Továbbra is intenzív osztályon a felföldi miniszterelnök
    "Egyelőre sajnos nem lehet kijelenteni, hogy győzelemre állnánk, vagy hogy a kilátások pozitívak lennének, mert a négy lövedék együtt olyan súlyos sérülést okozott, hogy a kormányfő szervezete csak nagyon nehezen tud megbirkózni velük" - fogalmazott Robert Kalinák.
  • A KDNP 10 pontja
    EURÓPA BÉKÉS JÖVŐJÉÉRT címmel tömör programot tett közzé a Kereszténydemokrata Néppárt. A kormánypárt rámutat a nagy kockázatra: A szélsőbaloldali erők egyre nagyobb teret hódítanak a nemzetállami szabadsággal szemben.
MTI Hírfelhasználó