Labdarúgó NB I – A Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen
2024. május 5. 21:17

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó NB I 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A klub alapításának 125. évfordulóját ünneplő fővárosiak immár 15 kör óta veretlenek, ráadásul már 78 szerzett gólnál tartanak, amivel megdöntötték a Paks három évvel ezelőtti, 76 gólos rekordját a 12 csapatos rendszerben.
   
Az ötödik hajdúságiaknak a kudarccal minimálisra csökkent az esélyük a nemzetközi kupaszereplésre, mivel a hátrányuk négy pont a negyedik Puskás Akadémiával szemben az utolsó két forduló előtt.

31. forduló:

Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 5-1 (0-0)
---------------------------------------
Groupama Aréna, 11 959 néző, v.: Antal

    gólszerzők: Abena (49., 70.), Traoré (56.), Varga B. (68., 11-esből), Abu Fani (80.), illetve Vajda (63.)

    sárga lap: Varga B. (58.), illetve Lagator (58.), Tuboly (75.)

    Ferencvárosi TC:
    ----------------
Dibusz - Botka (Pászka, 82.), Abena, Cissé, Ramírez - Katona B. (Ben Romdhane, 74.), Maiga - Lisztes (Kodro, 74.), Abu Fani (Tóth A., 82.), Traoré (Szevikjan, 74.) - Varga B.

    Debreceni VSC:
    --------------
Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Ojediran (Romancsuk, a szünetben), Szuhodovszki (Tuboly, a szünetben) - Vajda (Kocsis D., 85.), Dzsudzsák (Loncar, 74.), Domingues (Szécsi, 74.) - Bárány

A bajnok már az első percben gólt szerzett, de Traoré találatát les miatt érvénytelenítették, a találkozó pedig korántsem folytatódott ilyen lendülettel. Bár a zöld-fehérek egyértelmű fölényben futballoztak, a vendégek szervezett védelmét nem tudták feltörni, csak olyan egyéni villanások okoztak veszélyt, mint Lisztes cselsorozata, aki azonban utána nem találta el a kaput. A Debrecen sikeresen tördelte a játékot, ezzel nemcsak a hazai rohamokat akadályozta meg, de a rivális lendületét is folyton megtörte, így jószerivel helyzet nélkül, meddő ferencvárosi mezőnyfölénnyel telt el az első játékrész.
   
A folytatásra a hajdúságiak kettős cserével próbálták frissíteni a csapatukat, de ez korántsem jött be, mert - a hazai szurkolók pirotechnikai show-ja után - Megyeri két remek védését követően Abena közelről már nem hibázott. A góltól megélénkült a találkozó, Traoré pedig hét perc elteltével megduplázta a hazai előnyt. Ebben a periódusban kedvére dolgozta ki a helyzeteket az FTC, a gólkirály Varga Barnabás például "ajtó-ablak" ziccert rontott. Ez meg is bosszulta magát, mert a DVSC váratlanul szépített, azonban a nagy kedvvel játszó Lisztes 11-est harcolt ki, melyet az immár húszgólos Varga értékesített, azaz hamar visszaállt a kétgólos különbség. A Ferencváros továbbra sem állt le, így csak a győzelem mértéke volt kérdéses, végül Abena és Abu Fani volt még eredményes, a DVSC pedig csak Megyeri bravúrjainak köszönhetően kerülte el a még nagyobb vereséget.

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Semjén Zsolt: a békét kértük a Szűzanyától
    A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok. "Ez megerősít minket magyarságunkban, összetartozásunkban és kereszténységünkben" - összegzett Semjén Zsolt a közös együttlét erejét hangsúlyozva.
  • Eva Wlaardingerbroek kockázatvállalása – Videó!
    Vlaardingerbroek kimondta azt az igazságot, amellyel a nyugati kormányok tisztában vannak, de nem beszélnek róla, nevezetesen azt, hogy szoros kapcsolat van a migráció és a bűnözés között. Kijelentette, hogy „új valóságunk Európában a gyakori nemi erőszakokból, késelésekből, gyilkosságokból, lövöldözésekből, sőt lefejezésekből áll”.
  • Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
    Kalinák elmondta: Robert Fico eszméleténél van, s ő egy rövid ideig már beszélt is vele, de mint mondta: a kommunikáció lehetőségei a sérülések súlyosságából adódóan korlátozottak.
MTI Hírfelhasználó