Selejt az európai migrációs politika
2024. június 27. 23:05

Rendkívül sürgős lenne az európai migrációs politika megváltoztatása, még mielőtt visszafordíthatatlan folyamatok indulnának el - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Hír TV Napi aktuális című műsorában csütörtök este.

Bakondi György hangsúlyozta, hogy a migrációs politika megváltoztatása szolgálná a gazdaság és a társadalom biztonságának fenntartását, a mindennapi élet élhetőségét.
   
Úgy látja, hogy a külső határőrizet kérdése valamennyi európai vezető számára fontos kérdés, és ez hozzájárulhat a migrációs paktum bizonyos elemeinek felülvizsgálatához.
   
Magyarország abban bízik - tette hozzá belbiztonsági főtanácsadó -, hogy a határőrizetre vonatkozó magyar erőfeszítések, illetve a szomszédos országokra gyakorolt pozitív hatásuk kedvező irányba terelheti a magyar védekezés megítélését, és nem fogják folyamatos bírságokkal büntetni értük Magyarországot.
   
Kitért arra, hogy az Európai Unió soros magyar elnökségére készülve Orbán Viktor miniszterelnök Európa vezető államfőivel egyeztette az elnökség céljait. Egyetértés volt abban - mondta -, hogy a külső határok őrizetét meg kell erősíteni. Hozzátette: ugyanakkor az EU nem az erős határvédelmet preferálja, hanem a migráció kezelését és az érkezők arányos szétosztását valamennyi európai ország között.
   
A határvédelemmel kapcsolatban megjegyezte, hogy az EU kettős mércét alkalmaz a kerítések megítélésénél. Felhívta a figyelmet arra, hogy az osztrákok által épített kerítést vagy legutóbb a litván kerítés létesítését támogatták az EU-ban. Magyarországot azonban politikai támadások érték és megbírságolták, miközben a határ védelmével "százezreket tartóztattunk föl, hogy ne özönöljék el az egész Európát" - hangsúlyozta Bakondi György.

mti
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Patrióta kiáltvány
    A Patrióta kiáltvány szövege szerint Európa nemzetei történelmi fordulóponthoz érkeztek. Az Európai Unió - ami egykor a megbékélés vágyában gyökerező álomprojekt volt a két világháború és több évtizednyi megosztottság által okozott pusztítást követően - az európaiak ellen fordult, és most olyan érdekeket képvisel, amelyek ellentétesek a nemzetek, a térségek és az európai hazánkat alkotó kis közösségek akaratával.
  • Nyílpuskával lőttek nyakon őrt az izraeli nagykövetségnél
    A sebesült agyonlőtte a támadót. Migránsok magyar-szerb rendőr járőrre is rálőttek a határtérségben - emlékeztetett a főtanácsadó.
  • Tisztavatás – díszelgő alabárdosokkal
    Az eseményen az NKE RTK 138 hallgatója, 96 férfi és 42 nő ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Pintér Sándor, a kormány több más tagja és a rendvédelmi szervek tábornoki kara jelenlétében tette le az esküt az NKE Ludovika Campusán.
MTI Hírfelhasználó