Salvini üdvözölte a hazafias erők összefogását
2024. június 30. 22:10

A Liga párt évek óta dolgozik azon, hogy minél több párt csatlakozzon egy más Európa megépítéséhez a baloldal nélkül, üdvözöljük azokat, akik ebbéli hajlandóságot mutattak - írta Matteo Salvini, a Liga olasz jobboldali párt vezetője közösségi oldalán.

A Liga vezetője azt követően írta mindezt, hogy vasárnap új, hazafias európai erők alkotta szövetség megalakítását jelentette be Bécsben Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével együtt.
   
Matteo Salvini hangoztatta, hogy a baloldali erők az utóbbi években tönkretették Európát.
   
A Liga évek óta dolgozik annak érdekében, hogy minél több olyan pártot tudjon bevonni egy más Európa építésébe a baloldal nélkül, amelyek nem hajlandóak támogatni Ursula von der Leyent. "Minél jobban bővíteni akarjuk egy erős, patrióta, összetartó és a kerülőutakat ellenző csoport körvonalait" - fogalmazott bejegyzésében Matteo Salvini.
   

Azt írta: "nagyon kedvezően értékeljük más politikai vezetők kijelentéseit, akik ma erre hajlandónak mondták magukat".
   
A jelenleg az Identitás és Demokrácia (ID) európai pártcsoporthoz tartozó Liga a bécsi találkozó előtt közleményt adott ki, amelyben kijelentette: "Brüsszel arroganciájával szemben", amely a csúcsvezetői kinevezésekkel kapcsolatban úgy tesz, mintha mi sem történt volna a polgárok választása ellenére, és amely nem várja meg a francia választások eredményét, "a lehető legszükségesebb egyesíteni azok erejét, akik meg akarják változtatni Európát és alternatívát akarnak kínálni a gyalázatos baloldali erőkre". Ahogyan Matteo Salvini többször szorgalmazta, nem halasztható tovább egy nagy csoport megalakulása az európai patrióták összefogásával - tartalmazza a közlemény.
 

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Orbán Viktor írása a Financial Timesban
    "Célunk egy olyan új versenyképességi egyezség, amelynek révén újraindítható az európai gazdaság bővülése, és ezzel egy időben a nyitott gazdaságért, a nemzetközi együttműködésért emelünk szót" - írja a kormányfő.
  • Magyar rendőrök is segítik a horvát rendőröket
    "Önálló intézkedési jogosultságuk nincs, járőrtársi feladatkörben dolgoznak párban a horvát rendőrökkel. A szolgálatteljesítési idő alatt a magyar rendőrök elsősorban tájékoztatási, prevenciós és általános járőrszolgálati feladatokat hajtanak végre, valamint folyamatos telefonos elérhetőséget biztosítanak a hozzájuk forduló magyar állampolgároknak" - írta az államtitkár.
  • Tűzszünet megfontolását kérte Orbán Viktor Kijevben
    A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is - közölte a sajtófőnök.
MTI Hírfelhasználó