ORFK: több mint tizennégyezren érkeztek Ukrajnából vasárnap
2024. július 1. 10:20

Az ukrán-magyar határszakaszon 7347-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6931-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 49 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a rendőrség közleményében.

MTi
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Brüsszeli Magyar Nap
    Komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi (ez látható a képen), vizsla, drótszőrű vizsla, magyar agár, erdélyi kopó – ezek a magyar kutyafajták. Ma Brüsszelben mutatták meg magukat.
  • Orbán Viktor írása a Financial Timesban
    "Célunk egy olyan új versenyképességi egyezség, amelynek révén újraindítható az európai gazdaság bővülése, és ezzel egy időben a nyitott gazdaságért, a nemzetközi együttműködésért emelünk szót" - írja a kormányfő.
  • Magyar rendőrök is segítik a horvát rendőröket
    "Önálló intézkedési jogosultságuk nincs, járőrtársi feladatkörben dolgoznak párban a horvát rendőrökkel. A szolgálatteljesítési idő alatt a magyar rendőrök elsősorban tájékoztatási, prevenciós és általános járőrszolgálati feladatokat hajtanak végre, valamint folyamatos telefonos elérhetőséget biztosítanak a hozzájuk forduló magyar állampolgároknak" - írta az államtitkár.
MTI Hírfelhasználó