KL-selejtező: Ügyetlen fehérvári csatárok, egy-nullos vereség Cipruson
2024. augusztus 8. 21:59

A Fehérvár FC 1-0-ra kikapott a ciprusi Omonia vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező harmadik fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A nyáron kinevezett Pető Tamás vezetőedző irányításával két-két siker és döntetlen után először szenvedett vereséget a Fehérvár. Lang Ádám, a magyar válogatott védője a 81. percben csereként lépett pályára a szigetországi csapatban, amely a lengyel Mariusz Stepinski 60. percben lőtt góljával nyert.
   
A visszavágót jövő szerdán rendezik Székesfehérváron. A párharc győztesére a horvát NK Osijek és az azeri Zira továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért sorra kerülő negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

    Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Omonia (ciprusi)-Fehérvár FC 1-0 (0-0)
--------------------------------------
Nicosia, v.: Lionel Tschudi (svájci)

    gólszerző: Stepinski (60.)

    sárga lap: Erakovic (53.), illetve Melnyik (28.), Huszti (64.), Katona (65.)

    Omonia:
    -------
Fabiano - Dionkou (Lang, 81.), Coulibaly, Panajotu, Hammasz - Maric, Ewandro (Haralampusz, 71.), Erakovic (Kuszulosz, 88.) - Simic (Atzili, 88.), Stepinski (Kakulli, 81.), Semedo

    Fehérvár FC:
    ------------
Tóth - Melnyik, Serafimov, Larsen, Spandler (Milicevic, a szünetben) - Katona, Csongvai, Bedi (Huszti, 61.), Kovács (Pető, a szünetben) - Christensen, Gradisar (Babos, 76.)

Nagy ciprusi rohamokkal indult a találkozó, a hazaiak sorra vezették a veszélyes támadásokat, egy ízben Tóth védett hatalmasat lábbal. Bő negyedóra után kiszabadult a szorításból a magyar együttes, amelynek ziccere is volt, de Kovács nem találta el a kaput. A szünet előtti 15 percben ismét beszorultak a piros-kékek, akik Tóth újabb remek védéseinek köszönhetően nem kerültek hátrányba a szünetig, egyszer pedig szerencséjük is volt, amikor Stepinski fejese a kapufát találta el.
   
Térfélcserét követően is egyértelműen az Omonia akarata érvényesült, a fehérvári kapus újabb bravúrja viszont továbbra is megakadályozta a gólt. A magyar együttes erejéből jószerivel egyetlen támadásra futotta, igaz az óriási helyzettel zárult, Christensen próbálkozásánál a hazai hálóőrnek először akadt védenivalója. Nem sokkal később góllá érett a szigetországiak nyomasztó fölénye. Vezetése birtokában már kevésbé lépett fel támadólag az Omonia, ezért kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de így is elsősorban Tóth nagyszerű teljesítményének köszönheti a Fehérvár, hogy megúszta minimális vereséggel a kilencven percet.

MTi
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Európai Mesterséges Intelligencia Testület
    Az MI Rendelet végrehajtásának felkészülési folyamatában jelentős szerepet játszik az EU tagállamainak képviselőiből álló Európai Mesterséges Intelligencia Testület, amely hidat képez Brüsszel és a tagállamok között, ezáltal segítve a rendelet végrehajtását, az ahhoz kapcsolódó ajánlások kidolgozását és a hatósági gyakorlatok egységesítését.
  • Kalasnyikovval akarhatták lelőni Donald Trumpot
    Ukrán párti fegyveres férfi próbálhatott meg merényletet elkövetni Donald Trump ellen. Ez azután derült ki, hogy a férfit elfogták. Az 58 éves férfi korábban gyakran posztolt a közösségi médiában az ukrajnai háborúról, és volt egy weboldala, ahol pénzt akart gyűjteni Kijevnek. Donald Trump éppen a golfpályáján pihent, amikor a biztonsági emberek észrevettek egy egyént Kalasnyikovval a kezében – hangzott el az M1 Híradóban.
  • Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs
    Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI Hírfelhasználó