Az USA a volt ukrán belügyminisztert tenné Zelenszkij helyére – orosz forrás
2024. augusztus 14. 21:42

"Arszen Avakov volt ukrán belügyminiszter jelenleg megfelelő jelöltnek számít. Az amerikaiak erősségének tekintik Avakov szoros kapcsolatát az ukrán nacionalista alakulatokkal és az európai országok vezetőivel" - áll a az orosz kémközpont közleményben.

Russian Foreign Intelligence Service Chief Sergey Naryshkin Vladimir Gerdo/TASS

Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat igazgatója – tass/Vlagyimir Gerdo

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat szerint a Fehér Ház illetékesei úgy vélik, hogy a lépés "lehetővé teszi a Nyugat számára, hogy jobban felkészüljön az Oroszországgal folytatott esetleges tárgyalásokra a konfliktus megoldásáról".

Arszen Boriszovics Avakov – Wikipédia

Arszen Avakov – wikipedia

Növekvő elégedetlenség

Az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat adatai szerint az amerikai elit egyre inkább elégedetlen Zelenszkijvel, és "egyre hangosabb azok hangja, akik megkérdőjelezik a több milliárd dollár értékű katonai segély Kijevbe küldésének bölcsességét" mind a Demokrata Pártban, mind a Republikánus Pártban.

"Zelenszkij meggondolatlan lépéseket tesz, amelyek azzal fenyegetnek, hogy a feszültség Ukrajnán túl is kiéleződik. A kijevi rezsim feje eszeveszett lépésekre ragadtatta magát, mivel leginkább a hatalom megtartásával foglalkozik egy olyan helyzetben, amikor elnöki mandátuma május 20-án lejárt.

Az ukrán vezető helyére egy irányíthatóbb és kevésbé korrupt, és Ukrajna összes nyugati szövetségesének megfelelőbb vezető kellene” – mutatott rá a kémközpont jelentése.

Előkészületek a rágalmazási kampányra

A hírszerző ügynökség megjegyezte, hogy "az amerikai kormányzat már utasította kapcsolt civil szervezeteit, hogy készítsenek forgatókönyvet Avakov Ukrajnában való hatalomra kerüléséhez".

„A kérdésről a fő ukrán ellenzéki pártok vezetőivel, Julija Timosenkóval és Pjotr ​​Porosenkóval, valamint a Rada (parlament) számos befolyásos képviselőjével tárgyalunk, akik a kormány környezetét képviselik. A Néppárt a tervek szerint nagy tájékoztató kampányt indítanak Zelenszkij hiteltelenítésére, hogy lemondásra bírják" - áll a közleményben.

"Úgy tűnik, miközben az amerikaiak fekete macskát keresnek egy sötét szobában, vagyis épeszű politikust a Majdan utáni ukrán vezetésben, addig Ukrajna lassan, de biztosan Európa fekete lyukává mélyül" – írta az orosz Külső Hírszerző Szolgálat közleménye.

tass.com
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Európai Mesterséges Intelligencia Testület
    Az MI Rendelet végrehajtásának felkészülési folyamatában jelentős szerepet játszik az EU tagállamainak képviselőiből álló Európai Mesterséges Intelligencia Testület, amely hidat képez Brüsszel és a tagállamok között, ezáltal segítve a rendelet végrehajtását, az ahhoz kapcsolódó ajánlások kidolgozását és a hatósági gyakorlatok egységesítését.
  • Kalasnyikovval akarhatták lelőni Donald Trumpot
    Ukrán párti fegyveres férfi próbálhatott meg merényletet elkövetni Donald Trump ellen. Ez azután derült ki, hogy a férfit elfogták. Az 58 éves férfi korábban gyakran posztolt a közösségi médiában az ukrajnai háborúról, és volt egy weboldala, ahol pénzt akart gyűjteni Kijevnek. Donald Trump éppen a golfpályáján pihent, amikor a biztonsági emberek észrevettek egy egyént Kalasnyikovval a kezében – hangzott el az M1 Híradóban.
  • Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs
    Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI Hírfelhasználó