Labdarúgó NB I - A KTE magára húzta az ETO-t, de megúszta egy kapott góllal
2024. augusztus 16. 22:11

A házigazda Kecskemét Nikitscher Tamás duplájával 2-1-re nyert az újonc Győr ellen a labdarúgó NB I negyedik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A hazaiaknak két döntetlen és egy vereség után ez volt az első győzelmük a mostani idényben, míg a sereghajtó vendégek továbbra is pont nélkül állnak.

4. forduló:

Kecskeméti TE-ETO FC Győr 2-1 (2-0)

-------------------------------------
Széktói Stadion, 2702 néző, v.: Derdák

    gólszerzők: Nikitscher (9., 45+3.), illetve Diarra (90.)

    sárga lap: Kovács B. (28.), Vágó (44.), Meszhi (58.), Kersák (82.), illetve Gavric (4.), Csontos (22.), Boldor (95.)

    Kecskeméti TE:
    --------------
Kersák - Szabó A., Belényesi, Katona L. - Májer (Nagy K., 64.), Lukács (Helmich, 78.), Vágó, Nikitscher, Zeke - Kovács B. (Meszhi, a szünetben) - Pálinkás (Derekas, 88.)

    ETO FC Győr:
    ------------
Petrás - Marku, Szépe, Boldor, Csontos (Vianna, a szünetben) - Skvarka, Tóth R. (Bitri, 91.), Szahli (Bánáti, 72.) - Vera (Diarra, a szünetben), Lukic (Farkas, 72.), Gavric

A kezdés előtt a héten elhunyt Komora Imrére, a korábbi válogatott játékosra, egykori szövetségi kapitányra emlékeztek a játékosok és a lelátón helyet foglalók, köztük Marco Rossi, a magyar nemzeti együttes szövetségi kapitánya.
   
A nagy hőségben jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét fél megpróbálta meglepni a másikat, ez a hazaiaknak sikerült jobban, akik Nikitscher remek egyéni megmozdulásának köszönhetően hamar vezetést szereztek. A folytatásban a Győr játszott enyhe mezőnyfölényben, a veszélyesebb lehetőségek mégis a Kecskemét előtt adódtak, s a házigazda a félidő hajrájában egy kontrából megduplázta előnyét.
   
A szünet után megpróbálta beszorítani kapuja elé ellenfelét a vendégcsapat, de nem járt sikerrel és a szépítő gól sem jött össze. A játékrész derekán Lukács egyedül léphetett ki, végleg eldönthette volna a mérkőzést, de ordító helyzetben végül mellé lőtt. Ezzel együtt a Kecskemét magabiztosan őrizte előnyét, a hajrában leginkább a mezőnyben folyt a küzdelem. Az utolsó percekben aztán több nagy lehetőség is adódott a győriek előtt, s bár előbb Boldor hibázott, majd Kersák védett nagyot, Diarrának végül sikerült szépítenie.

MTi
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Európai Mesterséges Intelligencia Testület
    Az MI Rendelet végrehajtásának felkészülési folyamatában jelentős szerepet játszik az EU tagállamainak képviselőiből álló Európai Mesterséges Intelligencia Testület, amely hidat képez Brüsszel és a tagállamok között, ezáltal segítve a rendelet végrehajtását, az ahhoz kapcsolódó ajánlások kidolgozását és a hatósági gyakorlatok egységesítését.
  • Kalasnyikovval akarhatták lelőni Donald Trumpot
    Ukrán párti fegyveres férfi próbálhatott meg merényletet elkövetni Donald Trump ellen. Ez azután derült ki, hogy a férfit elfogták. Az 58 éves férfi korábban gyakran posztolt a közösségi médiában az ukrajnai háborúról, és volt egy weboldala, ahol pénzt akart gyűjteni Kijevnek. Donald Trump éppen a golfpályáján pihent, amikor a biztonsági emberek észrevettek egy egyént Kalasnyikovval a kezében – hangzott el az M1 Híradóban.
  • Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs
    Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI Hírfelhasználó