Európa-liga - Október 3-án hozza Budapestre a Tottenhamet a Fradi
2024. augusztus 31. 21:50

A Ferencváros a belga Anderlecht otthonában kezdi és a holland AZ Alkmaar ellen hazai pályán zárja a labdarúgó Európa-liga főtábláját.

Az európai szövetség szombat este hozta nyilvánosságra, hogy az együttesek milyen sorrendben játszanak egymással a 36 csapatos alapszakaszban, melynek sorsolását pénteken készítették el Monacóban.
   

Ez alapján a magyar bajnokcsapat szeptember 25-én, szerdán 21 órától csap össze az Anderlechttel, majd sorrendben fogadja a Tottenham Hotspurt és a francia Nice-t, aztán vendégként játszik az ukrán Dinamo Kijevvel és itthon a svéd Malmővel.
   
Ezt követi a görög PAOK, illetve Lisztes Krisztián csapata, a német Eintracht Frankfurt elleni idegenbeli fellépés, az egyenes kieséses szakasz előtti utolsó találkozót pedig a vezetőedző Pascal Jensen korábbi együttese, az Alkmaar ellen vívják a népligetiek a Groupama Arénában.
   
Az M4 Sport az összes mérkőzés élőben közvetíti.
   
A pénteki húzáson minden klub négy kalapból két-két ellenfelet kapott, egyikkel otthon, a másikkal idegenben találkozik a nyolcfordulós alapszakaszban. Az első nyolc közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik.
   
Az El fináléját május 21-én a bilbaói San Mamés Stadionban rendezik.

    A Ferencváros Európa-liga programja:

    szeptember 25.: RSC Anderlecht (belga)-Ferencvárosi TC 21.00

október 3.: Ferencvárosi TC-Tottenham Hotspur (angol) 18.45

október 24.: Ferencvárosi TC-OGC Nice (francia) 18.45

november 7.: FC Dinamo Kijev (ukrán)-Ferencvárosi TC 21.00

november 28.: Ferencvárosi TC-Malmö FF (svéd) 21.00

december 12.: PAOK FC (görög)-Ferencvárosi TC 18.45

jaunár 23.: Eintracht Frankfurt (német)-Ferencvárosi TC 21.00

január 30.: Ferencvárosi TC-AZ Alkmaar (holland) 21.00
 

MTI
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Európai Mesterséges Intelligencia Testület
    Az MI Rendelet végrehajtásának felkészülési folyamatában jelentős szerepet játszik az EU tagállamainak képviselőiből álló Európai Mesterséges Intelligencia Testület, amely hidat képez Brüsszel és a tagállamok között, ezáltal segítve a rendelet végrehajtását, az ahhoz kapcsolódó ajánlások kidolgozását és a hatósági gyakorlatok egységesítését.
  • Kalasnyikovval akarhatták lelőni Donald Trumpot
    Ukrán párti fegyveres férfi próbálhatott meg merényletet elkövetni Donald Trump ellen. Ez azután derült ki, hogy a férfit elfogták. Az 58 éves férfi korábban gyakran posztolt a közösségi médiában az ukrajnai háborúról, és volt egy weboldala, ahol pénzt akart gyűjteni Kijevnek. Donald Trump éppen a golfpályáján pihent, amikor a biztonsági emberek észrevettek egy egyént Kalasnyikovval a kezében – hangzott el az M1 Híradóban.
  • Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs
    Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
MTI Hírfelhasználó