Hegedűs D. Géza lett a nemzet színésze
2024. szeptember 3. 14:15

Hegedűs D. Géza színművészt, rendezőt, egyetemi docenst, érdemes és kiváló művészt választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház kedden.

nemzeti színház

Hegedűs D. Gézát a július 30-án elhunyt Király Levente helyére választották.

A magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése, a nemzeti irodalom tolmácsolása és a magyar nyelv ápolása terén nyújtott kimagasló tevékenységért kaphatja meg a Nemzet Színésze címet az a művész, akit a cím viselői maguk közé választanak. A címet egyszerre legfeljebb tizenketten viselhetik, és ha közülük valaki elhalálozik, a cím többi birtokosa dönti el, ki kerülhet a megüresedett helyre.

MTI
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Az amerikai rakétapolitika visszafelé sülhet el
    Kevés szó esik róla, de ez a különös háború – ahogyan Putyin nevezte, különleges hadművelet – teljesen eltér a „klasszikus” területfoglaló (életteret kiterjesztő) háborúktól – mutat rá Kövesdi Károly.
  • Hazánknak a brüsszeli korruptak ellen kell harcolnia
    "Brüsszellel szemben, amelyik az EU felé áramló illegális migráció kezelését tartja fontosnak, és egy ilyen, az illegális migrációnak inkább lendületet adó jogszabályt erőltetett át a migrációs paktumban, a magyar soros elnökség olyan javaslatokat szeretne megtárgyaltatni, amelyik végre megálljt parancsol az illegális migrációnak" - fejtette ki Deutsc Tamás.
  • Súlyos bűn, de van, ami még annál is súlyosabb!
    Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a Pitagorasz-tétel akkor is igaz, ha matektanár alkoholista. Jézus Krisztus evangéliuma akkor is érvényes, ha a plébános részeges vagy bűnös. A KDNP elnöke beszélt arról is, hogy a magyar állam egészének és minden részének feladata identitásunk, a keresztény civilizáció védelme, és ezt rögzítették Magyarország alaptörvényében is.
MTI Hírfelhasználó