Politika rossz emberből jót nem csinált” – Hölvényi György a platószónokról
2024. szeptember 26. 08:19

Ursula von der Leyen most bajban van, mert már eredményeket kell felmutatni. Magyar Péter pedig hamarosan bajban lehet, mert nem mondja fel elég jól a brüsszeli leckét. A Mandiner Stratéga vendége Hölvényi György, a Fidesz-KDNP EP-képviselője, a Patrióták Európáért frakció tagja, akit többek között a Bese-ügyről is kérdeztünk.

A műsorban elhangzott legfontosabb megállapítások:

Európa, mint kiforrott jóléti társadalom magába zuhan
A migrációs paktum elfogadása egy súlyos kudarc
Magyar Péter gyakorlatilag a Fidesz-KDNP politikáját mondja fel
Magyar Péterről:
olyat már láttam, hogy a politika jó emberből rosszat csinált, de olyat nem, hogy a rossz emberből jót

El kell kerülni, hogy alulértékeljük Magyart, de azt inkább, hogy túlértékeljük
Kereszténydemokrata politikus ne dumáljon, hanem cselekedjen

A teljes műsor itt tekinthető meg:

gyuri

mandiner.hu
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • A KDNP támogatja a nők közéleti szereplését
    Simicskó István hangsúlyozta: az, hogy a 80 éves KDNP meg tudott újulni a rendszerváltás után, és fontos szereplője a mai politikának, a nőknek is köszönhető, akiknek érzelmi intelligenciája fejlettebb, mint férfi társaiké, így egyre fontosabb szerepet játszanak a politikában.
  • A „győzelmi terv" vereségbe taszít
    Valójában az EU úgy viselkedik, mint egy hadviselő fél - emelte ki, hozzátéve: Magyarország az elején világossá tette, hogy ez rossz stratégia, ezt a háborút nem lehet megnyerni, tárgyalások kellenek.
  • Hazahozta a tudását
    . „…a világ fergetegeiben kellene tapasztalást s élettudományt gyűjteni s hasznos ismeretekkel édes hazánkba visszatérni.” Ezt Széchenyi István írta.
MTI Hírfelhasználó