Atomhatalom lépett be az orosz-ukrán háborúba
2024. október 18. 16:07

 

A dél-koreai kémügynökség pénteken közölte, hogy Észak-Korea csapatokat küldött Oroszországba, az Ukrajna elleni háború támogatására, így egy harmadik ország is bevonódott a háborúba.

A dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat közleményben tudatta, hogy az orosz haditengerészet hajói október 8. és október 13. között 1500 észak-koreai különleges műveleti egységet szállítottak Vlagyivosztok orosz kikötővárosba.

Közölték, hogy északi szomszédjaik várhatóan hamarosan további csapatokat küldenek Oroszországba.

Az Oroszországban állomásozó észak-koreai katonák orosz katonai egyenruhát, fegyvereket és hamisított személyazonosító okmányokat kaptak – közölte a szolgálat.

Elmondták, hogy a katonák jelenleg Vlagyivosztokban és más oroszországi helyszíneken, például Uszurijszkban, Habarovszkban és Blagovescsenszkben lévő katonai bázisokon tartózkodnak, és hogy az alkalmazkodási kiképzés befejezése után valószínűleg harcterekre vezénylik őket.

A kémszolgálat műholdas és egyéb fotókat tett közzé, amelyeken az orosz haditengerészet hajóinak mozgása látható egy észak-koreai kikötő közelében, valamint feltételezett észak-koreai tömeggyűléseket Uszurijszkban és Habarovszkban az elmúlt héten. 

mandiner.hu
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • A KDNP támogatja a nők közéleti szereplését
    Simicskó István hangsúlyozta: az, hogy a 80 éves KDNP meg tudott újulni a rendszerváltás után, és fontos szereplője a mai politikának, a nőknek is köszönhető, akiknek érzelmi intelligenciája fejlettebb, mint férfi társaiké, így egyre fontosabb szerepet játszanak a politikában.
  • A „győzelmi terv" vereségbe taszít
    Valójában az EU úgy viselkedik, mint egy hadviselő fél - emelte ki, hozzátéve: Magyarország az elején világossá tette, hogy ez rossz stratégia, ezt a háborút nem lehet megnyerni, tárgyalások kellenek.
  • Hazahozta a tudását
    . „…a világ fergetegeiben kellene tapasztalást s élettudományt gyűjteni s hasznos ismeretekkel édes hazánkba visszatérni.” Ezt Széchenyi István írta.
MTI Hírfelhasználó