Többen meghaltak Tel-Avivban, egy fegyveres támadásban
2024. október 1. 20:53

Fegyveresek tüzet nyitottak járókelőkre kedden Tel-Aviv Jaffa kerületében, az izraeli rendőrség első hivatalos közlései szerint a támadásban négyen életüket vesztették és heten megsebesültek.

A hatóságok szerint a két támadót semlegesítették. A televízióban is közölt megfigyelőkamerás felvételek szerint a két fegyveres egy villamosmegállóban kezdett el lövöldözni.

Eli Bin, az MDA helyi mentőszolgálat vezetője szerint legkevesebb hét ember sebesült meg két helyszínen.

Az izraeli sajtó ugyanakkor már nyolc halálos áldozatról számolt be.

MTi
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Kihelyezett kormányülés Geszten
    A nemzetbiztonsági kabinet összeült: áttekintette a Közel-Keleten kialakult háborús helyzet fejleményeit és lehetséges következményeit. A kétnapos ülésen a miniszterek a kormány őszi feladattervéről és a gazdasági semlegesség programjáról tárgyalnak - áll a közleményben.
  • A harmadik magyar űrhajós készül
    Farkas Bertalan és Simonyi Károly után Kapu Tibor lehet a harmadik magyar űrhajós. Leendő asztronautánk már Amerikában készül a kilövésre.
  • António Costa a Karmelitában
    Costa még az idei év során minden tagállamba el kíván látogatni, e tárgyalássorozat egyik legelső állomása Budapest. A keddi megbeszélés témái a soros magyar EU-elnökség programja és az új EiT-elnök célkitűzései voltak - közölte Havasi Bertalan.
MTI Hírfelhasználó