hornung ágnes
  • 2024. május 4. 13:04
    Hornung Ágnes az intézkedések között említette az otthonteremtési támogatást és a január 1-jével megjelenő csok pluszt. Utóbbi támogatási formában "robbanásszerű" az emelkedés, az első három hónap adatai szerint több mint 3100 család igényelte, az átlagos hitelérték 26 millió forint - ismertette.
  • 2023. augusztus 12. 13:24
    Hornung Ágnes a fiatalok világnapja alkalmából közzétett bejegyzésében kiemelte, magyar és nemzetközi felmérések szerint a fiataloknak manapság a biztonság és a kiszámítható jövőkép a két legfontosabb érték.
  • 2023. június 18. 11:09
    Magyarország kormánya több intézkedéssel is segíti, hogy a férfiak apaként is kiteljesedhessenek, mivel szerepük a gyermekek fejlődésében, személyiségük kialakulásában kimagasló jelentőségű, a család a férfiaknak is testi-lelki egészségvédő tényező, a családon belüli feladatmegosztás pedig könnyebbé teszi a gyermeket nevelők mindennapjait - írta Hornung Ágnes.
  • 2023. június 10. 18:21
    Hornung Ágnes az Erzsébet-táborokat fontos családpolitikai intézkedésnek nevezte, amellyel a kormány anyagi támogatást is nyújt a családoknak, mivel leveszi vállukról a táboroztatás terhét. Emellett az elmúlt évek infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően a gyermekek 21. századi körülmények közt, biztonságban kapcsolódhatnak ki.
  • 2023. május 15. 10:21
    A család a legfőbb nemzeti érték, hiszen a családok biztosítják a magyar nemzet megmaradását – közölte Hornung Ágnes államtitkár a családok nemzetközi napja alkalmából hétfői videóbejegyzésében a Facebookon.
  • 2023. május 13. 09:56
    Hornung Ágnes azt írta, hogy az Idősbarát önkormányzat díjat azok a községek, városok nyerhetik el, amelyek kötelező feladataikon túl aktívan tevékenykednek a helyben élő idősek közérzetének, jóllétének javításáért.
  • 2023. május 7. 09:48
    Hornung Ágnes emlékeztetett, bevezették a családi adórendszert, a családi adókedvezményt, a négy vagy többgyermekes anyák élethosszig tartó személyi jövedelemadó mentességét, elengedték a gyermeket vállaló fiatalok diákhitel tartozását, megnövelték a CSED-et, és a 30 év alatti édesanyáknak sem kell már szja-t fizetniük.
  • 2023. április 20. 11:54
    A jelenlegi szervezet elődje, a Stefánia Szövetség 108 éve, 1915 júniusában jött létre, hogy segítse az édesanyákat, családokat - mondta az államtitkár. A védőnő a legfontosabb támasza a gyermeket váró családoknak.
  • 2023. április 18. 14:35
    Hornung Ágnes emlékeztetett, 2010-ben a kormány úgy döntött, hogy "nem hátráltató tényezőként, hanem a nemzeti önrendelkezés legfontosabb alapjaként" tekint a családokra, a családbarát fordulat részeként pedig elindította azt az Európában egyedülálló támogatási rendszert, amely már a gyerek fogantatása előtt segíti a családokat, és hozzájárul a családi élet biztos alapjainak megteremtéséhez.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    A végén lehozta kapusát a szlovén gárda, Bálizs védett még egy hatalmasat lábbal, majd kezdődhetett az ünneplés, a mieink visszajutottak a legjobbak közé!
  • Brüsszel veszélyes az európai demokráciára
    Az a tény, hogy az EU testületei egy szuverén tagállam demokratikus választásán az eredmény befolyásolására is készek, minden európai fővárosban nagy aggodalomra adhat okot.
  • Moszkva körözést adott ki Zelenszkij ellen
    Zelenszkij elődje, Petro Porosenko volt ukrán államfő, az Európai Szolidaritás ellenzéki párt elnöke és Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ellen is körözés van érvényben az orosz belügyi adatbázis szerint.
MTI Hírfelhasználó