A családok védelme közös, nemzeti ügy
Hornung Ágnes emlékeztetett, 2010-ben a kormány úgy döntött, hogy "nem hátráltató tényezőként, hanem a nemzeti önrendelkezés legfontosabb alapjaként" tekint a családokra, a családbarát fordulat részeként pedig elindította azt az Európában egyedülálló támogatási rendszert, amely már a gyerek fogantatása előtt segíti a családokat, és hozzájárul a családi élet biztos alapjainak megteremtéséhez.
2023. április 18. 14:35

Váradi Ibolya, a HM EI Zrt. humánpolitikai divízió igazgatója (j), miután átvette a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt a Családbarát Magyarország Központban rendezett ünnepségen 2023. április 18-án. Mellette Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője (b) és Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. MTI/Bruzák Noémi

A családok védelme közös, nemzeti ügy, amely a társadalom egészét áthatja - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványok ünnepélyes átadásán.

Hornung Ágnes emlékeztetett, 2010-ben a kormány úgy döntött, hogy "nem hátráltató tényezőként, hanem a nemzeti önrendelkezés legfontosabb alapjaként" tekint a családokra, a családbarát fordulat részeként pedig elindította azt az Európában egyedülálló támogatási rendszert, amely már a gyerek fogantatása előtt segíti a családokat, és hozzájárul a családi élet biztos alapjainak megteremtéséhez.
   
A fordulat óta a támogatási rendszer folyamatos bővülésével a családok megbecsülése is növekszik, a munka és a családi élet összehangolásának feladatába pedig bekapcsolódtak a társadalmi intézmények, kiemelten a munkáltatók, hogy az élet két fontos színtere ne álljon konfliktusban egymással, hanem a hivatást és a magánéletet harmónia jellemezze - fogalmazott az államtitkár.
   
A Családbarát Magyarország Központ által alapított Családbarát Munkahely védjegyet a Semmelweis Egyetem (SE), a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (EI) Zrt. és a Magyar Suzuki Zrt. képviselője vehette át a rendezvényen.
   
Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője elmondta, 2019-ben alapították a védjegyet, amelyet munkahelyként és szolgáltatóhelyként lehet elnyerni, és amelyet már több mint 2200 szervezet kapott meg, ezáltal pedig több mint 300 ezer munkavállalóhoz érnek el a családbarát intézkedések.
   
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora arról beszélt, hogy intézményük legnagyobb értéke az egyetem polgáraiból épült közösség, amely több mint 14 ezer hallgatót és majdnem 10 ezer dolgozót fog egybe.
   
Az ő jóllétükre, mentális és fizikai teherbírásukra ugyanúgy ügyelni kell, mint a családtagjaikéra - emelte ki.
   
A rektor úgy fogalmazott, a családbarát szemlélet egy befektetés, ugyanis javítja a munkatársak tudományos aktivitását, elkötelezettségét és eredményességét is.
   
Váradi Ibolya, a HM EI Zrt. humánpolitikai divízió igazgatója közölte, az idén 30 éves cég szerteágazó és sokszínű szolgáltatást nyújt a magyar honvédségnek: foglalkoznak vagyon- és őrzésvédelemmel, ingatlanüzemeltetéssel, informatikai szolgáltatásokat nyújtanak, szakipari tevékenységeket végeznek, valamint a teljes magyar honvédség számára ők varrják a ruhákat.
   
Munkavállalóikat egészségügyi szűrőprogrammal, egyszeri gyermekszületési támogatással, a munkába visszatérő anyukákat pedig rugalmas, részmunkaidős foglalkoztatással segítik - ismertette az igazgató.
   
Varga Zoltán, a Magyar Suzuki Zrt. HR és jogi igazgatója azt hangoztatta, véleményük szerint a munkahelyi harmóniát úgy lehet igazán megteremteni, ha stabil hátteret biztosítanak ahhoz, hogy dolgozóik munkaidőben a munkára koncentrálhassanak, otthon pedig már csak a családjukkal foglalkozhassanak.

MTI
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Számháborúzó ütközetek Kijev és Moszkva között
    Nagyotmondás helyett most kicsitmondásról beszélhetünk: semmi értelme nem volt Zelenszkij hazugságának. Leglelkesebb hívei sem vették komolyan, amit mondott. Akkor miért mondhatta?
  • A brüsszeli szélsőség migránsbetelepítést tervez
    Az Európai Bizottság európai közpénzből átfogó migrációpárti kampányt indítana minden tagállamban, hogy kedvező színben tüntesse fel a migrációs paktumot, a migrációpárti kampányba az EU tagállami képviseleteit is bevonnák - mondta Rétvári Bence.
  • Kapcsolat a terroristák és az ukrán nacionalisták között
    Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója kedden azt mondta, hogy Kijev közvetlenül részt vett az iszlamisták által elkövetett terrortámadás megszervezésében. A támadás előkészítésében pedig nyugati titkosszolgálatok vettek részt.
  • A hazaszeretet meggyökereztetését faültetés is szolgálja
    Mi, kereszténydemokraták tudjuk, hogy ez a világ nem a sajátunk, kölcsön kaptuk unokáinktól, gyermekeinktől, s vigyázunk rá, hogy ők is élhessenek majd benne. Az akció azt is szimbolizálja, hogy míg a baloldal csupán beszél, a kereszténydemokraták cselekszenek” – mondta a kormánypárti politikus.
MTI Hírfelhasználó