Európa-liga - A Sevilla hetedszer is megnyerte a döntőt
Az andalúziai együttes hetedik döntőjét játszotta a második számú európai kupasorozatban és valamennyit megnyerte, míg a rómaiak mestere, José Mourinho hatodik európai kupadöntőjében először maradt alul.
Utoljára frissítve: 2023. június 1. 00:33
2023. május 31. 20:19

Gianluca Mancini, az olasz csapat játékosa (b3) és Bono, a spanyol csapat kapusa (b4) a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A Sevilla 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel múlta felül az AS Romát a labdarúgó Európa-liga szerdai döntőjében, melyet a Puskás Arénában rendeztek.

A 35. percben az olaszok szereztek vezetést a bokasérülése ellenére játszó Paulo Dybala találatával, majd a spanyolok Gianluca Mancini öngóljával egyenlítettek az 55. percben. Bár a hátralévő időben mindkét csapatnak voltak lehetőségei, azok kimaradtak, a hosszabbítás pedig már jóval óvatosabb játékot hozott, így a 11-esek döntöttek a budapesti fináléban. Az idegek csatáját a Sevilla nyerte 4-1-re.
   
Az andalúziai együttes hetedik döntőjét játszotta a második számú európai kupasorozatban és valamennyit megnyerte, míg a rómaiak mestere, José Mourinho hatodik európai kupadöntőjében először maradt alul.

Mourinho taktikája a döntetlenre volt jó

 Noha José Mourinho vezetőedző a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, világbajnok argentin labdarúgója, Paulo Dybala csak húsz-harminc percet játszik majd a bokasérülése miatt, mégis helyet kapott a kezdőcsapatban, így az AS Roma vele veszi fel a küzdelmet a Sevillával a Puskás Arénában 21 órakor kezdődő Európa-liga döntőben.

Dybala csapatba kerülése mellett más meglepetés nem volt a kezdőcsapatok összeállításában, így tulajdonképpen mindkét gárda a legerősebb összetételében kezdi a finálét.

 

Spanyol szurkolók a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzés előtt a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt
   
A stadion területén és a környező utcákban is nagy túlsúlyban vannak a római szurkolók, szinte elveszik a bordó-sárga tömegben a néhány fehérmezes andalúziai drukker. A hangulat kifejezetten békés, mindkét fél szimpatizánsai bizakodóak, többnyire kisebb társaságokba verődve éltetik saját csapataikat.

 Az olasz csapat szurkolói a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzés előtt a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt
   
A meccs előtt a magyar fővárosba érkezett olasz és spanyol vendégek többsége ellátogatott a Hősök terén kialakított szurkolói zónába, ahol hatalmas sorok alakultak ki mind az ajándékboltnál, mind a trófeánál, mellyel fényképezkedni lehetett. A program egyik csúcspontja volt, amikor a magyar öregfiúk-válogatott összemérte erejét az európai kupaküzdelmek egykori kiválóságaival, akik között olyan sztárok léptek pályára, mint az argentin Esteban Cambiasso és a francia William Gallas. A rómaiak legendája, a már Budapesten tartózkodó Francesco Totti nem jelent meg és kapusa sem volt az UEFA-csapatnak, így Király Gábor és Petry Zsolt segítette ki a vendégeket. A magyar csapatban többek között Tököli Attila, Lisztes Krisztián, Pisont István, Rudolf Gergely és Vincze Ottó szerepelt.

A megnyitóünnepség a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzés előtt a budapesti Puskás Arénában.
   
Az Európa-liga döntője, melyet az M4 Sport élőben közvetít, 21 órakor az angol Anthony Taylor sípjelére kezdődik.

    A kezdőcsapatok:

    Sevilla:

Bounou - Jesús Navas, Badé, Gudelj, Alex Telles - Fernando, Rakitic - Ocampos, Óliver Torres, Bryan Gil - en-Nesziri

    AS Roma:

Rui Patrício - Ibanez, Mancini, Smalling - Spinazzola, Cristante, Matic, Zeki Celik - Pellegrini, Abraham, Dybala

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt
    A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
  • Felbéreltek szavaztak Magyarország ellen
    A Brüsszelt behálózó korrupció sajnos annyira rendszerszintű, hogy elmosta a határokat a balliberális és az úgynevezett néppárti pártcsaládok között. Pártcsaládokat nem lehet korrumpálni, embereket külön-külön viszont igen. Sok pénzzel, legalább annyival, hogy a mandátumuk lejárta után is gondtalanul élvezhessék „áldásos ténykedésük” gyümölcsét – leplezi le a brüsszeli szélsőséget Kövesdi Károly.
  • Ferenc pápa magyarul köszöntötte zarándokainkat
    Ferenc pápa azt kérte, a magyarok az imádságban találják meg az erőt, elszántságot, hogy még a jelenlegi történelmi körülmények között is "követhessétek a népetekből sarjadt szentek és boldogok példáját".
MTI Hírfelhasználó