A keresztény fundamentumot védjük Európában
"Van küldetésünk, utolsó bástyák vagyunk, hogy megállítsuk a keresztény civilizáció további süllyedését. A hit erőt ad úrrá lenni a nehézségeken" - jelentette ki Simicskó István a mintegy száz emberből álló hallgatóság előtt.
2023. június 7. 21:03

Simicskó István – magyarnemzet.hu

Minden politikai mozgalomnak, a kereszténydemokráciának is szüksége van a fundamentumokra, ezeket napjaink egyre veszélyesebbé váló világában meg kell erősíteni - fogalmazott a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerdán Békésen.

Simicskó István a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) fórumsorozatának rendezvényén szólt arról, hogy a civilizációk jellemzően vallási talapzatra épülve jöttek létre.
   
"Ha ez elporlad, akkor baj van" - hangoztatta.
   
Úgy vélekedett, hogy a nyugat-európai keresztény civilizáció lejtőn van, megváltoztak a kereszténydemokrata politikusok is Nyugaton.
   

Ha az Egyesült Államoknak nem demokrata, hanem republikánus vezetése lenne, akkor nem lenne ennyire háborúpárti az európai politikai elit - vélekedett.
   
"Van küldetésünk, utolsó bástyák vagyunk, hogy megállítsuk a keresztény civilizáció további süllyedését. A hit erőt ad úrrá lenni a nehézségeken" - jelentette ki Simicskó István a mintegy száz emberből álló hallgatóság előtt.
   
Szólt arról, hogy a KÉSZ-fórumokon - amelyekből a nyolcadik zajlik Békésen - a háború és a béke, az infláció, a rezsi kérdése mellett egészségügyi témákat érintenek, továbbá az oktatás és a pedagógusok helyzete is felmerül.
   
Fontos a folyamatos párbeszéd az emberekkel - mondta. Közölte: frakcióvezetőként továbbítja a megfogalmazott javaslatokat és a kritikákat is.
   
Zachar Péter Krisztián, a KÉSZ társelnöke a fórum előtt az MTI-nek azt mondta, a rendezvénysorozat valamennyi állomásán azt tapasztalták, hogy "ki vannak éhezve az emberek" az aktív párbeszédre. Világpolitikai kérdések, országos ügyek és azok helyi következményei is érdeklik őket; nem egy esetben javaslatokat is megfogalmaznak.
   
Kijelentette, hogy a KÉSZ szerepe egyrészt a közösségépítés, másrészt a közvetítés; politikai javaslatokat az országos elnökségen keresztül fogalmaznak meg, és van, amikor "sikerül párbeszédet folytatni politikai döntéshozókkal a javaslatokról".
   
Zachar Péter Krisztián azt mondta, Békésen nagyon aktív a helyi KÉSZ-csoport. A szerdai ülésen kiemelt téma, hogy a keresztény gondolat mentén születő értékeket miként tudják megjeleníteni a 21. században, és ebben milyen segítséget tud nyújtani a média.
   
Ezért hívták meg előadónak Kondor Katalin újságírót, a Magyar Rádió egykori elnökét, aki a fórumon szólt arról, hogy véleménye szerint nincs értéksemlegesség a médiában; az "agyontechnikaizáltság" erkölcsileg egyre romló helyzetet teremt, a túlzott digitalizáció pedig veszélyt jelent fiatalra és felnőttre egyaránt.

MTI
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Számháborúzó ütközetek Kijev és Moszkva között
    Nagyotmondás helyett most kicsitmondásról beszélhetünk: semmi értelme nem volt Zelenszkij hazugságának. Leglelkesebb hívei sem vették komolyan, amit mondott. Akkor miért mondhatta?
  • Több százezer fát ültettek országszerte
    "Ez Magyarország újkori történetének legnagyobb fásítási programja" - emelte ki a kormánypárti politikus. Ehhez csatlakozott a KDNP mintegy 100 helyszínen. Fontos, hogy a kis-, közepes és nagyobb településeken is zajlik a KDNP "Ültessünk, hogy élhessünk!" elnevezésű faültetési programja - jegyezte meg Nacsa Lőrinc.
  • Varga Judit: Magyar Péter késsel járkált a lakásban
    A volt igazságügyi miniszter egy olyan esetről is beszámolt, amikor "Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni a késsel a kezében a házban" - idézte fel, ennél az esetnél elmondása szerint az édesanyja is jelen volt, aggódtak, hogy mit fog tenni a férje.
  • Nem lehet megállítani Kína fejlődését
    Hszi elmondta, hogy Kína folyamatos és stabil politikát folytat Európával szemben, és Európát fontos pólusnak és együttműködő partnernek tekinti a többpólusú világban.
MTI Hírfelhasználó