Kitakarítani a Gyurcsány embereivel teli városházát!
A választások fő tétjének azt nevezte, hogy megmaradunk-e a múltban, azok az emberek lesznek-e itt velünk, akik 2010 előtt tönkretették az országot, és akik 2019 óta Gyurcsány Ferenc vezetésével újra itt vannak a fővárosban.
2024. április 20. 17:40

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nyilatkozik, mögötte Hidvéghi Balázs kampányfőnök, a Fidesz EP-képviselője nyilatkozik, mielőtt beviszik leadásra az aláírt ajánlóíveket Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatalába, a Városház utcában a választási kampány kezdőnapján, 2024.április 20-án. MTI/Lakatos Péter

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a júniusi önkormányzati választások fő tétje, hogy "megmaradunk-e a múltban", ezért szeretné átvitt értelemben is "kitakarítani" a Városházát.

Szentkirályi Alexandra szombaton a budapesti Széll Kálmán téren, ahol a jelöltséghez szükséges aláírásokat gyűjtötte, újságíróknak azt mondta: azért indul el a főpolgármesteri választáson, mert úgy gondolja, a budapestiek sokkal többet érdemelnek, mint amit most kapnak.
   
Kiemelte, azt szeretné, ha lezárhatnák végre ezt a "borzasztó Gyurcsány-korszakot", ezért esze ágában sincs visszalépni.
   
"Ma, amikor valaki bemegy a Városházára, úgy érzi, egy alternatív valóságba került, ahol fölállt a harmadik Gyurcsány-kormány" - fogalmazott a kormánypárti főpolgármester-jelölt.
   
Kijelentette, addig nem lesz rend, tisztaság az utcákon, addig nem fog megoldódni az óriási közlekedési káosz, nem szűnnek meg a dugók, amíg Karácsony Gergely együtt "bazsalyog" Gyurcsány Ferenccel a színpadon.
   
A választások fő tétjének azt nevezte, hogy megmaradunk-e a múltban, azok az emberek lesznek-e itt velünk, akik 2010 előtt tönkretették az országot, és akik 2019 óta Gyurcsány Ferenc vezetésével újra itt vannak a fővárosban.
   
Szentkirályi Alexandra közölte: a június 9-i választáson kiderül, hogy tovább tudunk-e lépni, "építkezhetünk-e végre" és a budapestiek problémáival tudunk-e foglalkozni.
   
A megoldandó problémák között említette az állandósult dugókat, a sárga festékkel átfestett biciklisávok így "kipipált" kérdését, valamint az előbbiből következő levegő- és zajszennyezést. A köztisztaság jelenlegi állapotáról szólva úgy fogalmazott, "olyan, mintha véget nem érő lomtalanítás lenne".
   
A választáson eldől, hogy "Gyurcsány Ferencnek lesz főpolgármestere vagy a budapestieknek" - mondta Szentkirályi Alexandra.
 

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • 125 éves a Ferencvárosi Torna Club
    "Dr. Springer Ferenc 1899. május 3-án alapította meg az FTC-t. Az első elnök volt, aki a legnehezebb, egyben legszebb feladatot vállalta, az újonnan megalapított egyesületet arra a pályára állítani, amely fennmaradását biztosítja.
  • A békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz
    Orbán Viktor a délszláv háborút felidézve azt mondta, vannak személyes élményei arról, milyen az, "amikor a háború szele elsüvít az ember füle mellett", ilyenkor észnél kell lenni és ezért nem csatlakozik azokhoz a nyilatkozatokhoz, amelyek úgy beszélnek a háborúról, mint "egy délutáni teapartiról".
  • Kudarc volt az Európai Unió elmúlt öt éve
    Az unió kudarcot vallott a béke és a biztonság megteremtésében, a versenyképesség területén, a migrációs válság kezelésében és mezőgazdasági kérdésekben is - sorolta Bóka János, hozzátéve, hogy mindezért óriási kihívás Magyarországnak az Európai Unió soros elnökségének átvétele.
MTI Hírfelhasználó