Magyar részvétel a 34. Fiatal Tudósok Versenyén
2023. szeptember 11. 20:55

Brüsszelben fogják összemérni a tudásukat 37 ország tehetségei a 34 EU Fiatal Tudósok Versenyén (https://eucys2023.eu/), melyre a Magyarországot képviselő diákokat a Magyar Innovációs Szövetség delegálja.

Mindenhol helyi országos versenyeken dől el, ki juthat az Európa Bajnokság döntőjébe, idén 65000 fiatal közül több lépcsőben választották ki azt a 84 projektet, akik szeptember 12-17. között Brüsszelben fog versenyezni több ezer eurós díjakért.

A versenyen természetesen – mint minden évben, több mint három évtizede – Magyarország is ott lesz, a magyar válogatott, a hazai Országos Tudományos és Innovációs Olimpia első helyezettjei:

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja, Laskai Szilveszter „Vontatási inverter tervezése
SiC félvezetőkkel” c. pályázatával.

A békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója, Vida Ákos „Gaming Accessibility” c.
munkájával.

A tatabányai Bánki Donát Pech Antal Technikum frissen végzett diákjai, Óvári Ákos és Szőnyi
Balázs „Thermográfiai alapon működő vezetést támogató rendszer” c. munkájukkal.

A magyar delegációt Ivánka Gábor, bírálóbizottsági tag, a MAFITUD elnöke vezeti.

gondola
  • A médiumok sodrása: aki győz, az „populista"
    Nem az a lényeges, hogy a holland polgárok hogyan szavaznak. Hanem az, hogy az úgynevezett brüsszeli politikusok elégedettek-e a demokrácia megnyilvánulásával. Ez önmagában mutatja, hogy bohózattá züllött az Európai Unió. Ugyan nem küldtek tankokat tagállamokba, mint a Kreml tette 1956-ban és 68-ban – még. De zavarja őket a nép, a lakosság.
  • „Halogén” ünnep
    A magyar kultúra kimeríthetetlen kincsesbánya. Egy emberi életpálya kevés ahhoz, hogy a legfényesebb kincseket is fölfedezzük, és hagyjuk, hogy hassanak ránk, hogy valódi, nemes élményeket adjanak, melyek gazdagítanak, erősítenek, szépségekkel töltenek fel bennünket.
MTI Hírfelhasználó