ORFK: 14 500-an érkeztek Ukrajnából pénteken
2024. június 22. 09:44

Az ukrán-magyar határszakaszon 7661-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6840-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombat az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 75 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

MTi
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
  • Meghalt Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője
    Az IDF úgy tudja, hogy bejrúti légitámadásaiban a Hezbollah hat föld alatti fegyverraktára is megsemmisült. Értesülése szerint a milíciának voltak kínai gyártmányú rakétái - C-704 és C-802-esek - is az irániak mellett.
  • A kölcsönös tisztelet elve az ENSZ előtt
    "A szankciók jobban ártanak egyes európai országoknak, mint Oroszországnak, s azt is látjuk, hogy sok nyugat-európai vállalat és ország egyszerűen kikerüli a szankciókat" - leplezte le a nyugat-európai szélsőséget Szijjártó Péter.
  • A magyarokra mindig számíthatnak a bajba kerülők
    Rétvári Bence a HUNOR mentőszervezet újraminősítési eljárásának záróünnepségén emlékeztetett: szervezet egymás után harmadik alkalommal kapta meg az ENSZ INSARAG legmagasabb minősítését, amit háromszor csak az Amerikai Egyesült Államok mentőcsapata és a magyar mentőszervezet tudott megszerezni.
MTI Hírfelhasználó