„Megint fake news, és uszítás a keleti nagyberuházók ellen.”
2024. június 28. 15:12

A 24.hu ma reggel megjelent cikkében megjelentekre reagált ma délutáni posztjában Joó István kormánybiztos, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója.

Joó István kormánybiztos, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója a ma megjelent híresztelések kapcsán leszögezte: „Megint fake news, és uszítás a keleti nagyberuházók ellen.”

A kormánybiztos kiemelte: „Szemben azokkal az állításokkal, amely szerint a magyar építőipar nem részesül a hazánkban épülő gyárak kivitelezési munkálataiból, nézzük meg néhány példán keresztül, hogy mi is a valóság. A kínai CATL debreceni üzemének építése kapcsán az eddig tendereztetett munkálatokból 70 százaléknyit vittek el magyar vállalatok. Az ugyanabban az ipari parkban épülő, szintén kínai Semcorp esetében ez az érték 90 százalék. A koreai SK iváncsai üzemét 70 százalékban magyar cégek építették. A kínai CPMC makói üzeménél az eddig kiírt munkákat teljes mértékben magyar cég nyerte meg. Ez lenne a nulla részvétel?!”.

„A valóság tehát az, hogy a magyar cégek, ezáltal pedig a költségvetés is jelentős bevételekhez jut már a beruházások kivitelezése során is" - zárta posztját Joó István. 

gondola
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Éjféltől hazánk az EU soros elnöke
    Bóka János szerint "igen sajátos időszak" lesz a következő fél év az EU történetében, mert a magyar uniós elnökségnek az éppen felálló Európai Parlamenttel és az új biztosok megválasztásával még átmeneti időszakban lévő Európai Bizottsággal kell majd együtt dolgoznia.
  • A baloldalivá torzult Európai Néppárt
    Deutsch Tamás hangsúlyozta, a néppárt, a szocialisták és a liberálisok együttműködése háborúpárti. A választók az EP-választáson azt akarták, hogy az európai politika békepárti politikává váljon, és ezt felülírja ez a háborúpárti koalíció - fűzte hozzá.
  • Az életet üzenjük a világnak
    Soltész Miklós rámutatott: ahogyan a tíz éve szentté avatott lengyel pápa is mindig az élet mellett állt, ma sincs más út, más lehetőség, mint az élet igenlése.
MTI Hírfelhasználó