Osztrák Nagydíj - Verstappen és Norris ütközése után Russell nyert
2024. június 30. 16:57

George Russell, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj vasárnapi futamát.

Russell gifted Austrian victory after Verstappen in late collision

Ő nem herendi vázát kapott... – france24

A 71 körös viadalt sokáig magabiztosan vezette a címvédő Max Verstappen, ám a Red Bull holland pilótája legnagyobb riválisával, a brit Lando Norrisszal (McLaren) ütközött, amit Russell kihasznált és megszerezte pályafutása második sikerét.
   
A második helyen Oscar Piastri, a McLaren ausztrál pilótája végzett, míg a harmadik Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője lett.
   
A pole pozícióból induló Verstappen nagyon simán eljött a rajtnál, az első kör végén egy másodperc volt az előnye. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a Red Bull klasszisa simán diadalmaskodik, de az 52. körben egy "elnyújtott" kerékcserével magára húzta Norrist.
   
Az összetett pontverseny első két helyezettje körökön keresztül hatalmas csatát vívott egymással, mígnem a 64. körben úgy értek össze, hogy mindkettejük autója defektet szenvedett el, Verstappen még tudott kereket cserélni és ötödikként célba ért, Norris viszont feladni kényszerült a versenyt.
   
A nevető harmadik Russell lett, akinek így a másik McLaren-versenyzőt, Piastrit kellett maga mögött tartania a hajrában, amit meg is tett, így a 2022-es Brazil Nagydíjon aratott sikerét követően karrierje második futamgyőzelmét ünnepelhette.
   
A világbajnoki idény jövő hétvégén a Brit Nagydíjjal Silverstone-ban folytatódik.
 

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Az európai békéről tárgyalt Orbán Viktor Kijevben
    A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar-ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is - közölte a sajtófőnök.
  • Szentmise Európáért
    A szentmisét Luc Terlinden érsek, Belgium prímása, Noël Treanor érsek, az Európai Unió melletti apostoli nuncius, Manuel Barrios Prieto, az európai katolikus püspökkari szervezet főtitkára és Benoit Lobet, a székesegyház plébánosa.
  • Kiberkalózokat buktatott le a 300 fős nyomozócsoport
    Elsősorban ukrán szervezetekhez köthető bűnözők próbálják kicsalni a banki ügyfelek pénzét. Ezért gyanús lehet, ha egy a banki adataink megszerzésére irányuló adathalász üzenet pontatlan, nem helyes magyarsággal megfogalmazott.
MTI Hírfelhasználó