Gomolyfelhők mellett sok napsütés várható
2024. június 29. 08:14

Egyre nyugodtabbra fordul az idő, de azért frissítő záporok, zivatarok előfordulhatnak a hétvége során is, azonban már jóval kisebb számban, mint az elmúlt napok során. Országszerte beköszönt a kánikula, ám ez most nem ígérkezik tartósnak, vasárnap este már hidegfront érkezik.

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: A fátyol- és főként a keleti országrészben képződő gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban hazánk északkeleti harmadán alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Estére mindenütt megszűnik a csapadék, és a gomolyok is összeesnek. A zivatarokat leszámítva többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, Sopron környékén élénkül meg a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30 és 34 fok között alakul. Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

met.hu
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Napirenden a mingránsinvázió blokkolása
    Bakondi György hangsúlyozta, hogy a magyar elnökség valóságos problémákat állít a középpontba, és felhívta a figyelmet arra, hogy 2015 óta évi egymillió illegális bevándorló érkezik az EU-ba.
  • Éjféltől hazánk az EU soros elnöke
    Bóka János szerint "igen sajátos időszak" lesz a következő fél év az EU történetében, mert a magyar uniós elnökségnek az éppen felálló Európai Parlamenttel és az új biztosok megválasztásával még átmeneti időszakban lévő Európai Bizottsággal kell majd együtt dolgoznia.
  • A baloldalivá torzult Európai Néppárt
    Deutsch Tamás hangsúlyozta, a néppárt, a szocialisták és a liberálisok együttműködése háborúpárti. A választók az EP-választáson azt akarták, hogy az európai politika békepárti politikává váljon, és ezt felülírja ez a háborúpárti koalíció - fűzte hozzá.
MTI Hírfelhasználó