Hatvanhat határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén
2024. július 1. 10:19

Hatvanhat határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 36, szombaton 20, vasárnap 9 jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz a rendőrök. Az ország belsejében elfogtak egy határsértőt is, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult.
   
Az elmúlt héten az ország területén - idén az eddigi legtöbbet - 112 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - június 17-től 23-ig - a feltartóztatottak száma 14 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak két határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.
   
Embercsempészés miatt két gyanúsított ellen indult büntetőeljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.
 

MTI
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Az Európai Tanács főtitkára a Karmelitában
    A főtitkár és a kormány tagjai a közös munkaülésen áttekintették a magyar elnökségi célkitűzéseket, egyeztettek az elvégzendő feladatokról és azok ütemezéséről - olvasható a közleményben.
  • Brüsszeli Magyar Nap
    Komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi (ez látható a képen), vizsla, drótszőrű vizsla, magyar agár, erdélyi kopó – ezek a magyar kutyafajták. Ma Brüsszelben mutatták meg magukat.
  • Orbán Viktor írása a Financial Timesban
    "Célunk egy olyan új versenyképességi egyezség, amelynek révén újraindítható az európai gazdaság bővülése, és ezzel egy időben a nyitott gazdaságért, a nemzetközi együttműködésért emelünk szót" - írja a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó