Martonvásárról megszökött rab
2024. július 4. 09:33

Néhány órán belül elfogták azt a fogvatartottat, aki engedély nélkül távozott a büntetés-végrehajtás martonvásári objektumából; a férfi 50 napos elzárását töltötte, most több éves börtönbüntetés vár rá - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel csütörtökön.

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: a férfi szerdán távozott engedély nélkül a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet martonvásári objektumából, de néhány órán belül elfogták a büntetés-végrehajtás munkatársai, előállították a gárdonyi rendőrkapitányságra, majd a baracskai bv-intézetbe szállították.
   
Hozzátette: a férfi kisebb súlyú bűncselekmény elkövetése miatt töltötte Martonvásáron az 50 napos elzárását, de meggondolatlan tettével az 50 napos elzárás letöltése helyett több éves börtönbüntetésre számíthat.
   
Makula György elmondta: az éjszakai kutatásban többek között test- és hőkamerákat, illetve két drónt is használtak, a férfi keresésében a büntetés-végrehajtási szervezet 126 munkatársa és öt szolgálati kutya vett részt, a rendőrség is nagy erőkkel segítette a munkát.

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • A világ legjobb dolga magyarnak lenni
    Hankó Balázs leszögezte, nyelvünk és kultúránk tesz minket magyarrá. Ezek folyton érő kovászként érleltek nemzetté minket. A folyamatosan érlelt kulturális kovásznak pedig az is a feladata, hogy következő nemzedékeket is hozzá érlelje a nemzettesthez - fogalmazott.
  • A Türk Államok Szervezete létfontosságú pillér
    Orbán Viktor a 2020 novemberében ismét azeri ellenőrzés alá került hegyi-karabahi Susa városát reménykeltőnek nevezte a béke szempontjából Magyarország számára, amely - mint fogalmazott - két és fél éve él az ukrajnai háború árnyékában.
  • Fico elment volna Orbán Viktorral Moszkvába
    Orbán Viktor iránti csodálatát is kifejezte és elmondta, ha egészségi állapota engedte volna, ő is csatlakozott volna a magyar miniszterelnök kijevi és moszkvai útjához.
MTI Hírfelhasználó