Terrortámadásban megsebesült csendőr
2024. július 8. 13:18

Hazamehetett a kórházból hétfőn az a csendőr, akit június 29-én nyílpuskával sebesített meg egy iszlám hitre áttért szerb férfi Izrael belgrádi nagykövetségénél.

Az izraeli nagykövetséget őrző szerb csendőr a nyakán sebesült meg, de volt annyi lélekjelenléte, hogy lelője támadóját, aki belehalt sebeibe.
   
A támadást Ivica Dacic belügyminiszter "a szerb állam ellen irányuló terrortámadásnak" nevezte, a biztonsági készültséget azonnal megemelték, és csak egy héttel később, a múlt hét végén csökkentették mérsékelt veszélyt jelentő szintre.
   
Milos Vucevic szerb miniszterelnök a múlt héten közölte: a biztonsági szolgálatok a szélsőséges vallási szervezetek felderítését dolgoznak, illetve azon, hogy felszámolják mindazokat a szélsőséges vallási szervezeteket, amelyek "a vallással és a hittel visszaélve akarnak bizonyos szélsőséges politikai és terrorista célokat megvalósítani".
   
Aleksandar Vucic köztársasági elnök közölte, hogy a csendőrt a bátorságáért ki fogják tüntetni, Ivica Dacic belügyminiszter pedig hétfőn a kórházból történő elbocsátásakor emlékplakettet adományozott a 34 éves Milos Jevremovicnak "a rendőrségi munka végzésében tanúsított kivételes bátorságért és elhivatottságáért".
 

mti
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Tíz javaslat a jövőért
    Az EU rohanása a szén-dioxid-mentesítés és az európai klímapolitika felé egyenértékű a jelentős gazdasági hanyatlással, a versenyképesség elvesztésének szinonimája.
  • Tábornokaink
    A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon. XIX. századi hagyományként e napon a magyar férfiak fekete nyakkendőt viselnek.
  • Önmagát rekesztette ki az ellenzék a közmédiából
    Az MSZP 2964 meghívást kapott, 4 esetben fogadta el azt, 2960 alkalommal nem jelent meg, 4 alkalommal vett részt. A Momentum 920 meghívást kapott, 10 esetben fogadta el azt, 910 alkalommal nem jelent meg, 10 alkalommal vett részt.
MTI Hírfelhasználó