Engedélye nélkül politizált Marco Rossi képével a szélsőség
2024. szeptember 28. 21:33

Az engedélye nélkül politizált Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának képével a Tisza Párt - közölte a Nemzeti Sport az online felületén szombat este.

A portálon a posztot bemutatva azt írták, egy Tisza-párti politikus kampányfotóján tűnt fel a válogatott mestere, aki nem gondolta, hogy ez lesz a mindennapos rutinnak számító szurkolói fotózkodásból.

Hozzátették, Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalára töltötte fel a láthatóan egy repülőtéren készült közös fotót, az alábbi kísérőszöveggel: "Labdáról labdára! Visszavesszük a hazánkat, a sportunkat, a focinkat! Hajrá, magyarok! TISZA Párt".

A napilap szerint a kép, amelyen még két nő és egy fiatalember látható, ezzel a posztszöveggel sokak számára azt is sugallhatja, hogy a szövetségi kapitány "a baloldali párt aktivistája lett".

Egy újabb posztban aztán némi magyarázkodás következett, miszerint a képen szereplők bemutatkoztak "Rossi kapitánynak" és engedélyt is kértek a fotó közzétételéhez, de "mégis egyértelműnek látszik, hogy a magyar válogatott szakvezetőjének jóváhagyása és akarata nélkül használták politikai célra a képét" - olvasható a cikkben.

A Nemzeti Sport megkeresésére Marco Rossi azt közölte: néhány utas pénteken arra kérte, hogy készítsenek közös fotót.

"Nem ismertem őket, és nem adtam rá engedélyt, hogy a képet politikai üzenethez használják"
- tette hozzá.

A szövetségi kapitány kiemelte: nem szeretne "bevonódni" semmilyen politikai vitába, általánosságban azért járul hozzá az ilyen képek közzétételéhez a közösségi médiában, hogy aki posztolja vagy látja, a kedvét lelje ezekben.

MTi
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
MTI Hírfelhasználó