Orbán Viktor: Rekordnyarat zárt a turizmus
2024. szeptember 30. 15:34
Az idei a magyar turizmus rekordnyara volt, soha nem nyaralt ennyi magyar az országhatáron belül, és soha nem látogatott ennyi turista Magyarországra – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Orbán Viktor hozzátette: még soha ennyi magyar nem nyaralt külföldön, mint az idén. A kormányfő hangsúlyozta, júniusban, közel húsz év után, újra nemzeti kézbe vették a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. „Visszavettük hazánk globális kapukulcsát” – fogalmazott, jelezve, hogy a nyári adatok alapján a reptér utasszáma eléri a 17,5 milliót, amivel újra állni fogja a versenyt a riválisnak tekinthető európai uniós repterekkel.


Orbán Viktor történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy a Magyar Villamos Művek részesedést vásárolt a világ egyik legnagyobb földgázmezőjében.

MTI
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
MTI Hírfelhasználó