Labdarúgó NB I - A Diósgyőr vendégeként győzött az MTK
2024. október 19. 21:14

Az MTK 2-0-ra győzött a Diósgyőr otthonában a labdarúgó NB I tizedik fordulójának szombati játéknapján.

A két csapat legutóbbi 16 egymás elleni mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni a DVTK.

10. forduló:

Diósgyőri VTK-MTK Budapest 0-2 (0-2)

Miskolc, 5405 néző, v.: Derdák

gólszerzők: Kosznovszky (2.), Molnár R. (42.)

sárga lap: Jurina (73.), Kosznovszky (84.)

Diósgyőr:

Ogyincov - Szatmári (Klimovics, a szünetben), Csorbadzsijszki, Bárdos, Sanicanin (Adedokun, 64.) - Vallejo (Rarszalla, 64.) - Gera D., Holdampf, Pozeg Vancas (Jurek, 75.), Rakonjac (Acolatse, a szünetben) - Edomwonyi

MTK:

Demjén - Hej, Beriasvili, Kádár, Antonov (Bobál D., 88.) - Kata - Molnár Á. (Nagy Zs., 72.), Kosznovszky, Bognár I. (Végh, 72.), Molnár R. (Stieber Z., 89.) - Jurina (Németh K., 76.)

A DVTK az előző hat fordulóban ötször zárt kapott gól nélkül, de a horvát kapus Karlo Sentic a legutóbbi, nyíregyházi mérkőzésen megsérült - részleges elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, illetve csontödéma alakult ki nála -, ezért szombaton Artem Ogyincov állt a gólvonal előtt. Őt már a második percben "felavatták" a fővárosiak, ugyanis Hej Viktor passza után Kosznovszky Márk lefordult Alexander Vallejóról, majd húsz méterről a kapu jobb felső sarkába bombázott.

A várakozásokkal ellentétben a kapott gól hatására a DVTK nem vette át az irányítást és nem rohamozta a vendégek kapuját az egyenlítés érdekében. Továbbra is a magabiztosan védekező MTK akarata érvényesült, támadásban is aktív volt, és bár kihasználatlanul hagyott két-három ígéretes lehetőséget, a 42. percben megduplázta az előnyét. Bognár István indítása után Molnár Rajmund befelé cselezett, majd - hasonló távolságból, mint negyven perccel korábban Kosznovszky - a hálóba bombázott.

A szünet előtt Szatmári Csaba kezezése miatt büntetőhöz juthatott volna az MTK, de a videofelvétel megtekintése után a játékvezető másként döntött. Ezután közel állt a szépítéshez a Diósgyőr, de Bright Edomwonyi lövését vetődve, bravúrral védte Demjén Patrik.

A második felvonásban is hiányzott az agresszivitás a borsodiak védekezéséből, ezért kevés labdát szereztek, ennek ellenére kiegyenlítettebbé vált a játék, mert magabiztos előnye tudatában az MTK nem erőltette mindenáron a támadásokat. A 75. percben elfogytak a Diósgyőr cserelehetőségei, de számottevő változást az új emberek beküldése sem eredményezett. A labdabirtoklás aránya végül kiegyenlítődött, de több kapura lövéssel és több kaput eltalált lövéssel zárt az MTK, amely tudatos, taktikus, élvezetes játékkal magabiztosan győzött.

MTi
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Orbán Viktor keménysége
    Bakondi György leszögezte, korábban elképzelhetetlennek látszott, de már a német sajtóban is megjelennek olyan vélemények, hogy Orbán Viktor illegális migránsokkal szembeni keménysége kifizetődött, a határon kellene megállítani az illegális bevándorlást.
  • Helyi értékek a településeken
    Latorcai Csaba kiemelte: az itt élők és az ide látogatók szempontjait is figyelembe véve valósították meg a programot, úgy, hogy közben versenyelőnyhöz jusson a település.
  • A honi élelmiszeripar megújítása
    Az agrárminiszter felidézte: az élelmiszer-feldolgozás megújítására és modernizációjára két pályázati felhívás jelent meg idén nyáron, melyek keretösszege 200 milliárd forint volt. Külön a kis projekteknek és külön a nagyoknak, így nem versenyeznek egymással a forrásokért - fogalmazott.
MTI Hírfelhasználó