Hisztizik az Európai Bizottság
2024. október 28. 21:14

Szombaton parlamenti választást tartottak Georgiában, amelyet a Grúz Álom nevű jobboldali, békepárti párt nyert a voksok 54 százalékával. A párt 91 mandátumra számíthat a 150 fős törvényhozásban, amely a képviselői helyek 60,6 százaléka.

In a photo posted on his X feed on Oct. 28, 2024, Hungarian Prime Minister Viktor Orban, center-right, is seen arriving in Tbilisi, Georgia.

Orbán Viktor megérkezik Tbiliszibe – X

Vasárnap arról is beszámolt a Mandiner, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatást tesz Georgiában (Grúzia) október 28-29-én. A Politico azonban azt állította, hogy a magyar miniszterelnök találkozója georgiai hivatali partnerével „szakítás” az Európai Unió többi vezetőjével.

Orbán Viktor vasárnap megerősített georgiai látogatása csak nemzeti minőségben történhet, mivel a magyar kormányfő nem beszélhet az Európai Unió nevében, annak ellenére, hogy Magyarország tölti be az unió soros elnöki posztját” – mondta a brüsszeli lapnak egy név nélkül nyilatkozó EU-s diplomata.

Az Európai Bizottság szóvivője is megszólalt

Orbán Viktor nem kapott felhatalmazást arra az Európai Uniótól, hogy Grúziába utazzon – fogalmazott az EU-s diplomatához hasonló módon az Európai Bizottság szóvivője annak kapcsán, hogy a magyar miniszterelnök Tbiliszibe utazik.

A szóvivő kijelentette, hogy Orbán Viktor látogatása kizárólag a Magyarország és Grúzia közötti kétoldalú kapcsolatok keretében történhet.

Orbán Viktor miniszterelnök nem kapott felhatalmazást az EU Tanácsától arra, hogy Tbiliszibe látogasson” – jelentette ki a szóvivő több alkalommal is a HVG beszámolója szerint. 

mandiner / X
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Csak fokozná a zűrzavart egy brüsszeli „ellenbürokrácia”
    Az Európai Unió előbb esik szét, mielőtt a „francia forradalom" bekövetkezhetne. Most bizonyosodik be, hogy Európa 20.századi lejtmenete az 3.évezredre felgyorsult, szinte minden nemzetközi összehasonlításban szembetűnően kullog a nagy erőközpontok mögött – érzékelteti az Európai Bizottság dilettantizmusát Galló Béla.
  • Veszélyben az Európai Unió léte
    A téves brüsszeli szankciós politika hatására a tavalyi évben az Európai Unió GDP-je 0,2 százalékkal emelkedett, míg az orosz GDP 3,6 százalékkal. Az unió vezetésének téves gazdaságpolitikája miatt az EU részesedése a világ GDP-jében évről évre csökken. Az EU-ban az elektromos áram ára 2-3-szor, a földgáz ára 4-5-ször nagyobb, mint az Egyesült Államokban. Ez az európai ipar súlyos versenyhátrányához vezet - összegzett Kövér László.
  • Színt vallott a Tisza Párt: támogatják az LMBTQ-propaganda terjesztését
    Újabb fajsúlyos témakörben mutatták meg valódi arcukat Magyar Péterék, a Tisza Párt európai parlamenti képviselői ugyanis szavazataikkal kiálltak a genderideológia és az LMBTQ-propaganda támogatása mellett. Nem véletlen, hogy már a nyáron rendezett budapesti Pride felvonulás résztvevői is arról beszéltek: Magyar Péter több jogot ad majd a szivárványos szervezeteknek, ha esetleg hatalomra kerül.
MTI Hírfelhasználó