Leopárdcápák érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba
2024. október 28. 17:11

Három leopárdcápával gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark gyűjteménye. Az állatok a rotterdami állatkertből érkeztek és a négyhetes karanténidő letelte, valamint az állatorvosi ellenőrzés után már megtekinthetőek a Jégvilág interaktív bemutató akváriumában – közölte Révészné Petró Zsuzsa, a park zoológiai osztályvezetője hétfőn. Elmondta, nevével ellentétben a leopárdcápa a békésebb cápafajokhoz tartozik. Könnyen felismerhető karcsú testéről és a fekete nyeregszerű feltűnő mintájáról, valamint a hátán lévő nagy foltokról, ahonnan általános elnevezése is származik.

 

A Csendes-óceánban őshonos faj elsősorban 4-20 méter mélységben él a tengeröblökben és torkolatokban, ahol elsősorban polipokkal, rákokkal, kagylókkal, csigákkal és kisebb halakkal táplálkozik. Bár a faj a Természetvédelmi Világszövetség vörös listája szerint nem fenyegetett, lassú növekedése és vándorlási szokásai miatt, mely kis helyre korlátozódik, könnyen túlhalászható. A most érkezett leopárdcápákkal együtt már tíz cápafajjal találkozhatnak a látogatók a Nyíregyházi Állatparkban.

MTI
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Csak fokozná a zűrzavart egy brüsszeli „ellenbürokrácia”
    Az Európai Unió előbb esik szét, mielőtt a „francia forradalom" bekövetkezhetne. Most bizonyosodik be, hogy Európa 20.századi lejtmenete az 3.évezredre felgyorsult, szinte minden nemzetközi összehasonlításban szembetűnően kullog a nagy erőközpontok mögött – érzékelteti az Európai Bizottság dilettantizmusát Galló Béla.
  • Színt vallott a Tisza Párt: támogatják az LMBTQ-propaganda terjesztését
    Újabb fajsúlyos témakörben mutatták meg valódi arcukat Magyar Péterék, a Tisza Párt európai parlamenti képviselői ugyanis szavazataikkal kiálltak a genderideológia és az LMBTQ-propaganda támogatása mellett. Nem véletlen, hogy már a nyáron rendezett budapesti Pride felvonulás résztvevői is arról beszéltek: Magyar Péter több jogot ad majd a szivárványos szervezeteknek, ha esetleg hatalomra kerül.
  • Megvannak a nemzeti konzultáció kérdései
    A magyarnemzet.hu felületén megjelentek a Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által bejelentett nemzeti konzultáció kérdései, a lap cikkéből az is kiderül, 11 kérdéskör van. A tizenegyedik nemzeti konzultáció mottója: "Magyarország meg tudja csinálni!"
MTI Hírfelhasználó