A politikai korrektségbe „belebolondult" liberális elit
Az Alapjogokért Központ főigazgatója a CPAC Hungary jelentőségét abban látja, hogy mindenki megértse: már rég nem politikai oldalak vagy ideológiák közötti harcról van szó, ugyanis "a józan észre, életmódunk természetesnek gondolt alkotóelemeire rontott rá a valóságtól egyre rugalmasabban elszakadó woke-őrület".
2023. május 3. 08:17

Szánthó Miklós – Alapjogokért Központ 

Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint a politikai korrektségbe "belebolondult" amerikai liberális politikai elit - amely most uralja a Fehér Házat - a woke-ideológiát nemzetközi doktrína szintjére emelte. Szánthó Miklós a Magyar Hírlapnak adott interjúban úgy vélekedett, hogy "a háborús pszichózis fokozásával" hosszú távon az Egyesült Államok is veszít, hisz legjobb szövetségese, Európa gyengül, ha leválik az olcsó orosz energiahordozókról. A központ főigazgatóját a lap abból az alkalomból kérdezte, hogy csütörtökön és pénteken ismét Budapesten rendezik meg a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát, a CPAC Hungary-t.

A portálon kedden megjelent interjúban Szánthó Miklós azt mondta: a konferenciával hagyományt teremtenek és erőt is mutatnak, annak idén is több mint kétszáz külföldi résztvevője lesz, mások mellett kormányfők, kongresszusi képviselők, jobboldali pártok vezetői, európai és amerikai tagállami miniszterek, a texasi legfőbb ügyész. Budapestre várják Kari Lake arizonai republikánus politikust, akit Donald Trump lehetséges alelnökjelöltjeként emlegetnek - mondta.
   
Az Alapjogokért Központ főigazgatója a CPAC Hungary jelentőségét abban látja, hogy mindenki megértse: már rég nem politikai oldalak vagy ideológiák közötti harcról van szó, ugyanis "a józan észre, életmódunk természetesnek gondolt alkotóelemeire rontott rá a valóságtól egyre rugalmasabban elszakadó woke-őrület". Ezt a Fehér Házat uraló amerikai liberális politikai elit, amely mára "belebolondult a politikai korrektségbe", a nemzetközi doktrína szintjére emelte.
   
Azzal kapcsolatban, hogy a tanácskozáson kiemelt téma lesz az ukrajnai háború, kifejtette: a világtérrend átformálódóban van, az Egyesült Államoknak a teljesen hegemón státusza megkérdőjeleződőben van. Ez nem azt jelenti, hogy holnapután ne lenne továbbra is "masszív erőcentrum", de azt igen, hogy felemelkedőben vannak más "játékosok" is - és a vezető szerep leértékelődése bárkit "meggondolatlanná, túlmozgásossá" tehet. Ez már önmagában is konfliktushelyzeteket eredményezhet, amit tetéz a woke-ideológia nemzetközi doktrína szintjére emelése. A kettőnek "a veszélyes gyúelegye" érzelemvezérelt külpolitikát eredményez, amely teljesen téves következtetésekre vezet, például az ukrajnai orosz agresszióra adandó válaszokkal kapcsolatban. A háborús pszichózis fokozásával hosszú távon az Egyesült Államok is veszít, hisz legjobb szövetségese, Európa gyengül, ha teljesen leválik az olcsó orosz energiahordozókról, Moszkva pedig egyre közelebb kerül Pekinghez - mondta Szánthó Miklós.
 
Abban bízik - mondta -, hogy a CPAC-konferencia hatására még többen, még mélyebben meg fogják érteni, hogy a magyar békepárti álláspont - bár Magyarország stratégiai érdekrendszeréből indul és oda tér vissza - alapvetően illeszkedik a Nyugat "geostratégiai horizontjába".
   
"Ha a háború térben és időben is tovább szélesedik, és a transzatlanti világ vezetői továbbra is Ukrajna végső győzelemhez vezető felfegyverzésében látják a konfliktus egyedüli megoldását, az egyidejűleg eredményezi Európa gazdasági megrogyását és egy új, kínai-orosz tengely kialakulását a nagykontinensen" - tette hozzá Szánthó Miklós, aki szerint ha ma valaki Európa érdekét tartja szem előtt, akkor a magyar békepárti álláspontot támogatja.
   
Egyúttal emlékeztetett a magyar kormányfő által a tavalyi CPAC Hungaryn megfogalmazott 12 pontra, amelyek szerinte fogódzóul szolgálhatnak más nemzeti erőknek is.

magyarhirlap.hu
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
  • Geert Wilders: Orbán Viktor bátor vezető
    Merkelék, amikor megnyitották a határokat, veszélybe sodorták az európai keresztény civilizációt. A konzervatívok azonban nem süllyedtek bele ebbe a "politikai mocsárba", hanem az emberek mellé álltak, és ezért támogatják őket a szavazók, akinek már elege van abból, hogy lábbal tiporják az értékeiket - fejtette ki a Szabadságpárt elnöke.
MTI Hírfelhasználó