A világ legüldözöttebb vallása
A kereszténységet nemcsak fizikai fenyegetések érik szerte a világban, hanem politikailag is hatalmas nyomással, kihívásokkal szembesül, a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás pedig kulturális és terrorfenyegetettséget is jelent - mondta Varga Judit.
2023. október 30. 22:32

A londoni Magyar Ház – szeretlekmagyarorszag

A kereszténység a világ legnagyobb, legbefolyásosabb, egyben legüldözöttebb vallása, és a hétfő este Londonban megnyílt Kereszt-tűzben című kiállítás - amely az üldöztetésnek kitett keresztények helyzetét mutatja be - a kereszténység melletti kiállás nagyon erős üzenetét hordozza - mondta a rendezvényen az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke.

Varga Judit a kiállítás helyszínén, a Londoni Magyar Házban a közmédiának nyilatkozva úgy fogalmazott: amikor Magyarország az Európai Unióban az Európa jövőjéért aggódó migrációs politikát képviseli, annak része a Hungary Helps (Magyarország segít) címmel meghirdetett program is.
   

"Nemcsak a levegőbe beszélünk ugyanis, amikor azt mondjuk, hogy a migrációt kiváltó okokat kell kezelni, és nem a problémákat, nem a konfliktusokat kell Európába hozni" - jelentette ki a bizottsági elnök.
   
A kereszténységet nemcsak fizikai fenyegetések érik szerte a világban, hanem politikailag is hatalmas nyomással, kihívásokkal szembesül, a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás pedig kulturális és terrorfenyegetettséget is jelent - mondta Varga Judit.
   
Hangsúlyozta: a Londonban hétfőn este megnyílt kiállítás a politikusok felelősségére is rávilágít. A konkrét segítség mellett ugyanis a politikai szerepvállalásra és kiállásra is nagyon nagy szükség van, mivel a fősodorbeli politikai irányzatok igyekeznek elnyomni a keresztények hangját.
   
A következő európai parlamenti választásokon "egy feladatunk van: az, hogy bátran kiálljunk értékeink mellett és megmutassuk, hogy van működő alternatíva, az európai életmód védelme a tét. Ha elveszítjük kereszténységünket, elveszítjük önmagunkat" - mondta Varga Judit.
   
A londoni kiállítás megnyitóján a bizottsági elnök beszédet is mondott, amelyben úgy fogalmazott: nem szabad elfeledkezni arról, hogy Európában a kereszténység, a keresztény örökség és hagyomány az a közös nevező, amely lehetővé teszi a nemzetállamok közötti szélesebb együttműködést.
   
Varga Judit hozzátette: Magyarország azon kevés európai nemzet közé tartozik, amelyeknek volt bátorságuk ahhoz, hogy belefoglalják alkotmányukba, alaptörvényükbe keresztény mivoltukat.
   
Hozzátette: a jelenlegi időszakban, amikor a nyugati civilizáció súlyos demográfiai válsággal kénytelen szembenézni, Magyarország a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás helyett a család intézményében bízik.
 

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Brüsszel veszélyes az európai demokráciára
    Az a tény, hogy az EU testületei egy szuverén tagállam demokratikus választásán az eredmény befolyásolására is készek, minden európai fővárosban nagy aggodalomra adhat okot.
  • Kiszámíthatóság a családoknak
    Hornung Ágnes az intézkedések között említette az otthonteremtési támogatást és a január 1-jével megjelenő csok pluszt. Utóbbi támogatási formában "robbanásszerű" az emelkedés, az első három hónap adatai szerint több mint 3100 család igényelte, az átlagos hitelérték 26 millió forint - ismertette.
  • Győztünk!
    Következett a hirtelen halál, ebben Bálizs fejjel védett, majd Erdély Csanád lövése csattant a kapuvason, végül pedig ismét Bálizs pillanatai következtek. A záró támadásnál Hári szolgálta ki Varga Balázst, aki közelről nem hibázott.
MTI Hírfelhasználó