varga judit
  • 2024. január 15. 22:16
    Varga Judit az uniós tagállamok nemzeti parlamenti EU-bizottsági elnökeinek hálózata (Cosac) által szervezett tanácskozáson vett részt a vallóniai Namur városában, ahol ismertette a júliusban kezdődő magyar uniós elnökség terveit.
    Címkék:
  • 2023. november 25. 22:41
    Varga Judit kitért arra, hogy az európai vezetés elhibázta a járványkezelést, a migrációs politikát és az orosz-ukrán konfliktusra is rossz választ adott. Azért került ebbe a helyzetbe Európa, mert a politikusai "nem valódi politikusok", hanem "lakógyűlésvezető politikusok". Sok bennük a "vízió nélküli önzés" és minden döntésüket a személyes ambíció határozza meg - fűzte hozzá.
    Címkék:
  • 2023. november 24. 18:40
    A brüsszeli baloldal próbálja lejáratni, nevetségessé tenni a konzultációt, hiszen félnek attól, hogy a magyar emberek és az európai emberek véleménye nem illeszkedik az európai fősodorba - mondta Varga Judit.
    Címkék:
  • 2023. november 22. 19:35
    Varga Judit azt írta: az "Európa lelkét jelentő" konszenzusos kultúra nélkül egy "brüsszeli bürokraták által vezetett szuperállam felé tolódna el" az Európai Unió.
  • 2023. november 10. 21:59
    "A magyar demográfiai politika, a népességfogyás elleni politika egyértelmű üzenet Európának. Mi nem idegen országokból érkezők betelepítésével, hanem a családok megerősítésével szeretnénk orvosolni ezt a kihívást" - magyarázta, kiemelve: a magyar kormány a migrációs folyamatok erősítése helyett a családokat, a gyermekvállalást és az otthonteremtést részesíti előnyben.
    Címkék:
  • 2023. november 5. 23:07
    "Vissza kell nyernünk szuverenitásunkat. Végső soron nem az európai intézmények, hanem az erős nemzetek alkotják az Európai Uniót" - mondta Varga Judit a lapinterjúban.
  • 2023. október 30. 22:32
    A kereszténységet nemcsak fizikai fenyegetések érik szerte a világban, hanem politikailag is hatalmas nyomással, kihívásokkal szembesül, a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás pedig kulturális és terrorfenyegetettséget is jelent - mondta Varga Judit.
    Címkék:
  • 2023. október 17. 20:00
    Varga Judit úgy fogalmazott, hogy csak egy nagy nemzetnek lehetnek olyan politikusai, mint amilyen Deák Ferenc volt, és a csillagok szerencsés együttállásának köszönhető, hogy a reformkorban és az azt követő időszakban tevékenykedett.
    Címkék:
  • 2023. október 7. 00:03
    Az aradi tizenhármak példája és öröksége az, hogy az igazság mellett, az igaz ügy és a józan ész mellett a végsőkig ki kell tartani, és soha nem szabad meghátrálni - fogalmazott Varga Judit, megemlékezve a tizenhárom honvéd tábornokról és az első felelős magyar kormány miniszterelnökéről, akiket 174 éve végeztek ki.
    Címkék:
  • 2023. július 22. 10:08
    „Nagyon fontos, hogy a jövőben egy olyan amerikai vezetés legyen, amelyik jobban fel tudja fogni háború és béke kérdésében, melyik lépés milyen eszkalációhoz, vagy de-eszkalációhoz vezethet" - mondta Varga Judit.
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Teremtésvédelem
    Simicskó István arra is kitért: Magyarországon az egy főre jutó szemétkibocsátás éves átlaga 400-410 kilogramm között van, ez Ausztriában tavaly több mint 800 kilogramm volt, Luxemburgban és Dániában is jóval 700 kilogramm fölötti.
  • Steinbach József a református lelkészi elnök
    Steinbach József hangsúlyozta, gondoskodó szeretettel fordulnak a gyülekezeteikben, óvodáikban, iskoláikban nevelkedő, kórházukban gyógyuló vagy a hátrányos helyzetűeknek indított Bárka táborokban "az élet örömeivel és Isten szeretetével találkozó" gyerekek felé.
  • Aki szakmát választ, az jó lóra tesz
    "Nekünk, remélem önöknek is azt tanították, ha csinálsz valamit, akkor csináld világszínvonalon" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: ez rá éppúgy igaz, mint a diákokra, illetve a tanáraikra és a mestereikre. Ezt a munkamorált kell továbbadni a jövő szakembereinek is - rögzítette.
MTI Hírfelhasználó