Migráns utasokat késelt
Többen megsérültek a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson szombat reggel, amikor egy migráns utasokat késelt meg. Egy ember élet-halál között van.
2024. február 3. 13:13

A párizsi Gare de Lyon vasútállomás origo/AFP/THOMAS SAMSON

Egy 32 éves mali állampolgár szombat reggel utasokra támadt a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson. A férfit a járókelők állították meg, fogták le, a vasúti rendőrség csak később ért a helyszínre.

A késelőt a rendőség Kossogue S. néven azonosította, legális olasz papírjai voltak, Olaszországban szerzett jogosítványt is. A férfit letartóztatták.

A belügyminiszter az utasoknak és járókelőknek mondott köszönetet azért, hogy elfogták a késes támadót.

Úgy tudni, három ember sérült meg a késelésben; az egyikük olyan súlyosan, hogy jelenleg is az életéért küzdenek az intenzív osztályon.

A támadás miatt a vasútállomáson akadozik a vonatforgalom. A rendőrség azt ajánlja az utasoknak, hogy keressenek alternatív útvonalat. 

MTI
Címkék:
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A ripacspolitika áldozatai
  Az atlanti fegyveripar kapzsisága végtelen. A Fehér Ház ígérte hatalmas pénzek nem Ukrajnába ömlöttek, hanem az USA hadiiparába. Az ósdi fegyvereket, lejárt szavatosságú lőszereket Ukrajnának ajándékozták. A hadiipar modern fegyvereket fejlesztett az Ukrajna támogatásának becézett összegekből. És a hadiipar főmuftijai hatalmas pénzt zsebeltek be.
 • Visszavágó
  A teltházas Groupama Aréna közönsége segítheti ebben Dejan Stankovic vezetőedző tanítványait, akik pihenten várhatják a rendkívül fontos mérkőzést, mivel a Ferencváros elhalasztotta a Diósgyőr elleni bajnoki meccsét, így hétvégén nem lépett pályára.
 • Idegen pénzből kampányolt a szélsőbal
  Az ellenzéki összefogás pártjai mintegy 261 millió 260 ezer forint külföldről származó tiltott támogatást fogadtak el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól – rögzítette az ÁSZ.
 • A kádári megtorlást idézi a gyurcsányi fenyegetés
  Amióta baloldalról, illetve annak előzményeiről beszélünk, minden esetben gondolnunk kell arra az erőszakhullámra és vérontásra, ami esetükben a hatalomszerzést kíséri – idézi fel a múltat Bánó Attila.
MTI Hírfelhasználó