Falath Zsuzsanna győzött a hungarofóbia ellen
A döntés értelmében Falath Zsuzsi munkaviszonya a Pozsonyi Városi Múzeumban nem szűnt meg, és mivel a munkaadó hibájából nem töltötte be a munkakörét, jogosult az elmaradt bérére.
2024. március 2. 08:39

ma7

Győzött az igazság, érvénytelen volt Falath Zsuzsanna elbocsátása. A Pozsonyi Kerületi Bíróság végzése alapján is érvénytelen volt Falath Zsuzsanna elbocsátása - Nagy Dávidot kérdeztük.

Négy éve húzódó peres eljárás végére tett pontot a Pozsonyi Kerületi Bíróság - emlékeztet Nagy Dávid, a Pozsonyi Városi Múzeumból elbocsátott Falath Zsuzsanna jogi képviselője. A perben első fokon tavaly született döntés, amely kimondta, hogy a pozsonyi múzeum a munkajogot megsértve bocsátotta el állományából a fiatal történészt.

Ahogy arra olvasóink bizonyára emlékeznek, Falath Zsuzsit szervezeti átalakításra hivatkozva bocsátották el a múzeumból, kevéssel a Magyar Hírlapban megjelent interjúja után. A perben bizonyítást nyert, hogy a történész az állását nem a munkaadója által megfogalmazott mondvacsinált ok miatt veszítette el. Ezt a döntést hagyta jóvá a Pozsonyi Kerületi Bíróság - hangsúlyozza Nagy, hozzátéve, hogy a határozatot már csak különleges esetben bírálhatja felül a Legfelsőbb Bíróság, amelynek azonban az ügyvéd szerint nincs meg a jogi alapja. Vagyis, húzza alá Nagy, kimondható, hogy a munkajogi pert Falath Zsuzsi megnyerte.

A döntés értelmében Falath Zsuzsi munkaviszonya a Pozsonyi Városi Múzeumban nem szűnt meg, és mivel a munkaadó hibájából nem töltötte be a munkakörét, jogosult az elmaradt bérére. Az ügyvéd hozzátette, a bíróság döntése a határozat kézbesítésekor lép jogerőre, ez legkésőbb a végzés időpontjától számítva 15 napon belül megtörténik. Nagy elmondta, ügyfelével várják a múzeum ajánlatát, a további lépéseket ennek függvényében teszik meg.

Az ügyvéd hozzátette, a munkajogi per mellett ügyfelével egy antidiszkriminációs eljárást is indítottak a Pozsonyi Városi Múzeummal szemben. Nagy Dávid bízik benne, hogy a munkajogi perben született kedvező döntés után ez az eljárás is felgyorsul, és már az idén tárgyalásra kerül sor.

ma7
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
  • Geert Wilders: Orbán Viktor bátor vezető
    Merkelék, amikor megnyitották a határokat, veszélybe sodorták az európai keresztény civilizációt. A konzervatívok azonban nem süllyedtek bele ebbe a "politikai mocsárba", hanem az emberek mellé álltak, és ezért támogatják őket a szavazók, akinek már elege van abból, hogy lábbal tiporják az értékeiket - fejtette ki a Szabadságpárt elnöke.
MTI Hírfelhasználó