Győztünk!
Fantasztikus győzelmet aratott válogatottunk. 15 másodperccel a meccs vége előtt egy kontratámadás csattanójaként Csoboth Kevin talált a skót hálóba.
Utoljára frissítve: 2024. június 24. 23:56
2024. június 23. 20:01

A magyar csapat ünnepli győzelmét a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzés végén a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Schäfer András, Willi Orbán és a skót Scott McKenna (b-j) a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

15 másodperccel a meccs vége előtt Csoboth Kevin egy lecsorgó labdát a hálóba lőtt: 1:0

A 92. percben Csoboth kapufát lőtt gólhelyzetben.

10 perc hosszabítás.

A 89. percben Schafer lőtt, a kapus védett. 

85. perc: bejön Nagy Zsolt és Csoboth Kevin.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v HungaryVarga BarnabásAngus Gunnmagyar válogatottEurópa-bajnokságEbskót válogatott kapus

Húsdarálóban a magyar gólkirály – afp
 

Varga Barnabás Angus Gunn

Könyökkel ment bele a magyar csatár arcába a skót kapus – magyarnemzet.hu

Varga Barnabás

A bődületes szabálytalanság a bíró és a VAR szerint nem ért 11-est – afp

Varga Barnabást hordágyon vitték le, nagyon súlyos lehet a sérülése. 

A 64. percben Dárdai fejese fölé szállt.

A 60. percben Nagy Ádám jön be Stíles helyett.

a 48. percben Sallai gyenge lövését a kapus fölszedte.

A 46. percben egy Szoboszlai-lövés szállt fölé.

A 40. percben Szoboszlai Orbán fejére nyeste a labdát: a lécet súrolva ment ki a bőrgolyó. 

Egy Bolla-lövés már eltalálta a kaput, a hálóőr védett.

 

Schäfer András, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland (b-j) a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia-Magyarország mérkőzés előtti pályabejáráson a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. MTI/Illyés Tibor

Botka Endre és Styles Callum személyében két olyan játékos is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatába az utolsó, skótok elleni csoportmérkőzésre, aki eddig egyetlen percet sem játszott az Európa-bajnokságon.

 

 

Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzés előtt a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi szövetségi kapitány ismét "hozzányúlt" a védő trióhoz, ezúttal Willi Orbán mellett immár másodjára Dárdai Márton kezd, Botka pedig először szerepel. Ahogy a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető korábban elmondta, a változtatást - az előző két összecsapáson kezdő Fiola Attila került a cserepadra - ezúttal nem a teljesítmény indokolta, hanem a csapat frissítése. A kapuban ezúttal is Gulácsi Péter áll majd.
   
A középpályán szintén egy változtatást hajtott végre az 59 éves tréner, ugyanis az ellenfél akcióinak szűrése ezúttal Schäfer András mellett a sérüléséből felépült és a szigetországi futballt jól ismerő Styles feladata lesz. A keret legtapasztaltabb tagja, Nagy Ádám pedig csereként lehet bevethető. A bal oldalon ismét Kerkez Milos, a jobbon Bolla Bendegúz kapott bizalmat.
   
Rossi a támadó hármast a harmadik találkozóra is változatlanul hagyta, azaz Sallai Roland és a csapatkapitány Szoboszlai Dominik próbálja majd kiszolgálni az NB I kétszeres gólkirályát, Varga Barnabást.
   
A magyar válogatottnak a két kétgólos vereségét követően Skócia ellen mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

Szurkolók a németországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportja harmadik fordulójában játszott Skócia - Magyarország csoportmérkőzést nézik a Várkárt Bazár Öntőház udvarán kialakított szurkolói teraszon 2024. június 23-án. MTI/Lakatos Péter 
   
A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére 21 órakor kezdődik a magyar-skót összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

    A két válogatott kezdőcsapata:
 

  Magyarország:

Gulácsi - Botka, Orbán, Dárdai - Bolla, Styles, Schäfer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga

    Skócia:

Gunn - Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson - McGinn, Gilmour, McGregor, McTominay - Adams

MTI
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • A brüsszeli korrupt slepp átmentette magát
    Intenzív tárgyalások zajlanak magyar kormánypárti EP-képviselők részvételével egy nagy jobboldali, szuverenista és Európában is hazafias alapon politizáló koalíció létrehozásának céljából.
  • Magyar űrkabin
    A SpaceBuzz első pilot programja nemzetközi (holland, francia, olasz, magyar) együttműködésben, az Erasmus+ támogatása mellett jött létre, és azóta több mint száz hazai és határon túli iskola több mint 5500 tanulója vett részt benne.
  • Magyarország nem kér von der Leyenből
    "Amikor egy levélben megkérdeztem, hogy amit az új lengyel kormány megtett Lengyelországban, azt szabad-e nekünk, magyaroknak is megtennünk, még válaszra sem méltattak. Tehát a mi felfogásunk szerint egy ilyen bizottság elnöke nem maradhat a helyén" - fogalmazott a magyar kormányfő.
MTI Hírfelhasználó