Az EU-diktatúra kialakítása csendes puccsal
A Covid-korrupcióval párhuzamosan a demokratikus berendezkedést csendes puccsal diktatúrává alakította a brüsszeli szélsőség.
2024. szeptember 11. 23:15

A korrupt puccsisták főhadiszállása – wikipedia

A csendes puccs: az Európai Bizottság hatalomátvétele címmel tartott vitaestet az MCC brüsszeli képzési központja (MCC Brussels) szerdán, az esemény célja az volt, hogy bemutassa azt a feltevést, hogy az elmúlt években az Európai Unió válságainak sorozata az Európai Bizottság hatalmának bővülésével járt együtt.

A konferencián Thomas Fazi olasz író, újságíró kutatását mutatták be, amely szerint az államadósság-válság, a menekültválság, a Brexit-szavazás, a koronavírus-járvány, az ukrajnai háború mind az Európai Bizottság hatásköreinek bővüléséhez vezetett. A kutatás szerzője arra kereste a választ, hogy vajon a bizottság ezeket a válságokat ürügyként használta-e fel arra, hogy egy nemzetek feletti és centralizáltabb EU-t hozzon létre, vagy a válságok menti működése csupán egy "természetes" válasz volt a kihívásokra.

Thomas Fazi előadásában elmondta: a folyamat középpontjában Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke áll, aki aktívan részt vett az EU kormányzásának átalakításában.

Mint mondta, a kutatása rávilágít arra, hogy a bizottság hatalomátvétele többnyire "alattomosan" történt, a "hatáskörbővülés" különböző formáin keresztül. "Hivatalos szerződésmódosításoknak demokratikus viták hiányában, a szuverenitás nemzetiről nemzetek feletti szintre való átemelésének lehetünk tanúi, ami a demokratikus ellenőrzés és az elszámoltathatóság rovására történik" - jelentette ki. Szavai szerint ezt nevezik "lopakodó integrációnak", "rejtett integrációnak" vagy Perry Anderson politikai filozófus szavaival "puccsnak".

A szerző hozzátette, kutatása megvizsgálja továbbá az EU végrehajtó szerve, vagyis a bizottság és a tagállami kormányokat tömörítő Tanács közötti hatalmi dinamika eltolódását, valamint azt a paradoxont, hogy ezt a folyamatot gyakran maguk a tagállamok támogatták, szuverenitásuk rovására. A tendencia szerinte aggodalmakat vet fel a nemzeti szuverenitás és a demokratikus elszámoltathatóság eróziójával kapcsolatban is, amely ennek a folyamatnak a velejárója volt.

Frank Füredi, a központ vezetője beszédében elmondta: Brüsszelben jelenleg a legfontosabb dolog a fellépés az ellen a "vak föderalizmus" ellen, amely a határokat és a nemzeteket alapvetően negatívnak tekinti. Véleménye szerint ezen irányzat követői "szalámitaktikát" alkalmaznak, és "mindig egy kicsit többet vesznek el a nemzettől, hogy mindig egy kicsit többet adjanak a bizottságnak".

Füredi szerint a konzervatív jobboldalnak szorosan össze kell fognia, és együtt fel kell lépnie a tömeges migráció és a zöldmegállapodás ellen, "mert mindkettőnek komoly, romboló hatása lesz az európai polgárok életére".

"Fel kell venni a harcot a bizottság politikájával és a föderalista mozgalommal szemben, amely bizonyos értelemben lebecsül és kordonnal zár el bárkit, aki nemzeti vagy szuverenista politikát folytat" - hívta fel a figyelmet az MCC Brussels vezetője.

MTI
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Kultúrmarxizmus
    Wilkie úgy véli, hogy Magyarország világban elfoglalt helye egyedülálló. „Ha megnézzük a magyar történelem elmúlt ezer évét. Akárhogy is nézzük Magyarország szerepe a nyugati civilizáció fejlődésének fenntartásában betöltött szerepe létfontosságú. Trump pedig úgy tekint az Egyesült Államokra, mint a nyugati civilizáció kontinuitásának képviselőjére” – fejtette ki.
  • Lajta-döntés
    A szükségtározó a másodrendű védvonal megnyitásával biztosítja, hogy az elsőrendű fővédvonalakat ne törje át a víz, illetve garantálja Mosonmagyaróvár és lakóinak biztonságát - olvasható a közleményben.
  • Munkácsy Fesztivál
    Ön boldog ember, hiszen tud magyarul – mondta Liszt Ferenc Munkácsy Mihálynak Párizsban.
MTI Hírfelhasználó