A háborúra fordított eurókat más területtől kell elvonni
2024. május 24. 22:06

A háború a gazdaságból is kivonja az oxigént - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírkátán.

Dömötör Csaba, a fóruma előtti sajtótájékoztatón hozzátette, minden egyes eurót, amelyet a háborúra fordítanak, más területtől kell elvonni. Úgy fogalmazott, minden egyes újabb háborús támogatási csomag kitolja azt az időpontot, amikor az európai gazdaság újra erőre kaphat.
   
A parlamenti államtitkár kiemelte, az európai gazdaság 0 és 1 százalék közötti növekedésre számíthat, aminél jóval nagyobb az emelkedés Oroszországban, az Egyesült Államokban és Kínában is.
   
"Gazdasági értelemben Európa húzta a legrövidebbet az elmúlt időszakban" - mondta Dömötör Csaba.
   
Amikor a béke mellett állunk ki június 9-én a fizikai biztonságunk mellett a megélhetésünket is védjük - közölte.
   
Schaller-Baross Ernő, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője közölte: a magyar emberek érdekeit kell képviselni Brüsszelben. Hozzátette: a magyar ellenzéki képviselők a hazájuk helyett a "megrendelőik" érdekeit képviselik.
   
Számít, hogy hány "hazaszerető magyar ember ül a európai parlamentben" - mondta.
   
Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: a gazdálkodókra erősen hatott az ukrán gabona behozatalának európai engedélyezése, és "ha a kormány nem lépett volna időben a tilalommal, akkor a gazdálkodók 80-90 százaléka veszítette volna el megélhetését". Cselenyák Dóra, Nyírkáta Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelöltje azt mondta: bíznak abban, hogy a fejlődés lehetőségét nem egy háború fogja elvenni a várostól.
 
 

mti
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Kajak-kenu Eb - Két arany 5000 méteren
    A kajakosoknál Kőhalmi Emese a négyes élboly tagja volt a hatfős mezőnyben, majd a hajrához közeledve átvette a vezetést, és bár svéd riválisa az utolsó métereken szorongatta, visszaverte a támadást és nagyszerű győzelmet aratott.
  • Nagy Imre újratemetése a nemzet egységét mutatta meg
    "Ránk akarják kényszeríteni a genderideológiát, a fegyveres konfliktusban való részvételt, és súlyos pénzbüntetéssel, zsarolással azt, hogy kikkel éljünk együtt" - sorolta a miniszterhelyettes, aki kiemelte: "nemzetünk szuverenitása olyan érték, amelyről semmilyen áron nem vagyunk hajlandóak lemondani."
  • Rétvári Bence a pénzügyi hadüzenetről
    Nemcsak hogy nem fizetik ki azt a közel 800 milliárd forintot, amibe került a külső határvédelem, hanem megbüntetnek minket a schengeni jogszabályok betartásáért és a külső határ védeleméért - leplezte le a hungarofóbokat Rétvári Bence.
MTI Hírfelhasználó